RADIONICE ZA UČENIKE: Projekat Iskoristi DAR u sedam gradova Srbije
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Edukacija

RADIONICE ZA UČENIKE: Projekat Iskoristi DAR u sedam gradova Srbije

Društvo -
Cilj projekta je da kroz sveobuhvatnu edukaciju putem interaktivnih predavanja i radionica iz svih navedenih oblasti učenici steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da lakše izaberu svoj budući životni put

BEOGRAD - Projekat "Iskoristi DAR" namenjen je učenicima VII i VIII razreda osnovnih škola i I i II razreda srednjih škola u sedam gradova - Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Nišu i Šidu, koji će imati priliku da dobiju sveobuhvatnu edukaciju iz pet oblasti: čovek, ekologija, kultura, poslovanje i politika.

Cilj projekta je da kroz sveobuhvatnu edukaciju putem interaktivnih predavanja i radionica iz svih navedenih oblasti učenici steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da lakše izaberu svoj budući životni put. Svaka od navedenih oblasti podeljena je u dve podjednako celine, radionice i predavanja.

Tako će učenici na predavanjima moći da saznaju šta ih sve to čeka kada završe osnovnu i srednju školu, koji je najbolji način da postanu ono što žele, koji je značaj životne sredine, kao i ostalih ljudi u njihovom okruženju, i zašto je važno da budu aktivni učesnici građanskog života i da uvek rade na sebi.

Kroz praktične radionice iskusiće kako je to biti predstavnik građana u demokratskom okruženju, kako izgledaju druge kulture u svetu i kako osmisliti i sprovesti volontersku akciju za svoju zajednicu. Period realizacije je sedam meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track