STEFANOVIĆ POSLE NAPADA U NICI: Bezbednost podignuta, Srbija nije neposredno ugrožena terorizmom
Foto: MUP

Bilo bi neodgovorno da ipak ne budemo na oprezu

STEFANOVIĆ POSLE NAPADA U NICI: Bezbednost podignuta, Srbija nije neposredno ugrožena terorizmom

Društvo -

BEOGRAD - U ovom trenutku ne postoje informacije da je Srbija neposredno ugrožena od terorista i ekstremista, da postoje bilo kakve pretnje takve vrste po bezbednost Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Ali, bilo bi neodgovorno da ne budemo na oprezu, da tvrdimo da ne postoji neko ko planira da nekada ugrozi Srbiju. Ostajemo dakle, pod različitim vrstama upozorenja, pokušaćemo da sprečimo da bilo ko pokuša bilo šta loše po građane Srbije”, rekao je Stefanović posle sastanka povodom novih mera države u borbi protiv nasilja u porodici i društvu.

On je istakao da policija već dve godine prati sva dešavanja koja se vezuju za terorizam i ekstremizam i, kako je rekao, uz ogromno žaljenje zbog tragedije koja se dogodila u Nici, sve mere koje smatra da treba da se primenjuju, primenjuju ih nakon prvih takvih dešavanja u našem regionu.

“Podigli smo bezbednost u svim objektima vezanim za bezbednost države, kao i onima za strateško upravljanje državom. Za sada ne postoji potreba za daljim pooštravanjem tih mera, to stanje povišene bezbednosti ostaje na snazi kako smo imali i ranije”, rekao je ministar.

Dodao je da postoji i Štab za koordinaciju svih organa koji se bave borbom protiv terorizma i ekstremizma i oni svakodnevno zasedaju i donose mere na nivou države šta treba preduzeti, naročito u radu Tužiaštva, policije, BIA, vojno-bezbednosnih službi.“

Ti štabovi uvek zasedaju, funkcionišu, donose sve preporuke šta uraditi da bi se otklonile opasnosti.Nažalost, novi oblici terorizma pokazuju da je apsolutno nemoguće predvideti svaki scenario, ali naš posao, kao ljudi koji se bave bezbednošću, da predvidimo šta može biti pretnja, da ih otklonimo”, kaže Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track