UHVAĆEN NA DELU: Komunalac dilovao drogu
Foto: Faceb

Inspektori ga dugo pratili

UHVAĆEN NA DELU: Komunalac dilovao drogu

Društvo -
Slobodan Đinđić uhapšen je na Slaviji u Beogradu u 22 sata, u trenutku kada je pokušavao da proda popularni narkotik MDMA. Određen mu je pritvor do 30 dana

BEOGRAD - Komunalni policajac Slobodan Ðinđić (26) uhapšen je u ponedeljak uveče oko 22 sata na Slaviji u Beogradu kada je pokušao da proda 0,56 grama MDMA, popularnog narkotika, saznaje Kurir.Da bi imao slobodno veče za svoje kriminalne aktivnosti, radio je dnevne smene i uzimao slobodne vikende.- Poslednjih godinu dana bio je na poslu po osam sati, i to samo u pešačkoj patroli. Svi ostalii su imali i dnevne i noćne smene po 12 sati - otkriva naš sagovornik.Ðinđić je, navodi on, radio periodično i kao šanker po klubovima kako bi bio bliže onima koji koriste drogu.- Baš zato su mu bili potrebni ti slobodni vikendi i noći. On se bavio dilovanjem godinama, o tome se šuškalo, a policija ga je pratila duže vreme da bi ga uhvatila na delu primopredaje. Priveden je u Policijsku stanicu Vračar, a zatim je saslušan u Prvom javnom tužilaštvu. Određen mu je pritvor do 30 dana - priča naš izvor.Srđan Ilić, šef komunalne policije, kaže da osuđuje svaku vrstu kriminala i potvrdio da je Ðinđić prečesto tražio zamenu smena.- Svakog meseca pravi se raspored rada i nijedan komunalni policajac nije povlašćen, to vam tvrdim. Ako nekome zatreba zamena smene, on se dogovori sa kolegom, pa to potpiše njihov neposredni rukovodilac, pa tek onda ja. Zamene smena je pravdao time da živi daleko, ali su ga njegovi nadležni upozorili da ne može više tako - kaže Ilić.

Nikola RistićDOBIĆE OTKAZ IZ SLUŽBENikola Ristić, načelnik komunalne policije, kaže da će protiv Ðinđića biti pokrenut disciplinski postupak.- On je uhvaćen u primopredaji narkotika i tada je uhapšen. Kada nam MUP pošalje zvanične podatke i potvrdu da ga je tužilac zadržao u pritvoru, ja ću pokrenuti disciplinski postupak protiv njega i suspendovaću ga. Ako bude osuđen za to delo, dobiće otkaz iz službe. U komunalnoj policiji niko nije u povlašćenom položaju - navodi Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja