ZIMA U SRBIJI: Kod Ivanjice i Požege raskvašen sneg, kod Beograda magla
Foto: AP/Ilustracija

U Kosovskoj Mitrovici jutros osvanuo prvi sneg

ZIMA U SRBIJI: Kod Ivanjice i Požege raskvašen sneg, kod Beograda magla

Društvo -
BEOGRAD - Magla smanjuje vidljivost ispod 200 metara i otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, a upotreba zimske opreme obavezna je na putevima na teritoriji Mačve, Novog Pazara, Požege i Ivanjice, gde ima snega u raskvašenom stanju do 5 centimetara.

Kako se navodi u saopštenju Auto-moto saveza Srbije, magla je zahvatila prilaze Beogradu na novosadskom, pančevačkom, zrenjaninkom i obrenovačkom putu, ima je na na Kopaoniku i Crnom Vrhu, a moguća je i na putevima pored rečnih tokova.U Srbiji će danas biti oblačno i hladno uz mestimičnu kišu, susnežicu i sneg, a najviša temperatura biće od tri do šest stepeni.

U nižim predelima moguć je slabiji snežni pokrivač, dok se u planinama očekuje povećanje.Vetar slabi umeren, severni i severozapadni

U Kosovskoj Mitrovici jutros je osvanuo prvi sneg, a temperatura je dva stepena. Problema na putevima na severu Kosova zasad nema, a Gradska toplana u Kosovskoj Mitrovici uredno greje sve objekte koji su priključenju na nju. Nema ni problema sa električnom energijom na severu Kosova i Metohije.

Oprez u saobraćaju zbog snega

Javno preduzeće Putevi Srbije pozvalo je danas sve učesnike u saobraćaju da zbog najvljenog snega budu oprezni na putevima i koriste odgovarajuću opremu. Premа nаjаvama Hidrometeorološkog zаvodа Srbije, sneg će do kraja dana pasti u zаpаdnoj, jugozаpаdnoj i centrаlnoj Srbiji. Na vozače se apeluje da koriste zimske pneumаtike, prilаgode brzinu kretаnjа uslovimа nа putu, poštuju ogrаničenjа brzine i postojeću signаlizаciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track