Vučić: Nemačka apsolutno najvažnija u EU
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Brdo kod Kranja

Vučić: Nemačka apsolutno najvažnija u EU

Politika -

KRANJ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Nemačka postaje apsolutno najvažnija zemlja u Evropskoj uniji i da je od velikog značaja za nas da sa tom zemljom imamo najbolje moguće odnose.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara šta očekuje od susreta sa predsednikom Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, rekao da se njih dvojica veoma dobro poznaju i da je važno da unapređujemo bilateralne odnose.

"Ne zaboravite da Nemačka po ubrzanom tempu dovodi investitore u našu zemlju. Pre tri godine, kada sam preuzeo vladu, imali smo 18.000-19.000 zaposlenih u nemačkim kompanijama, a danas imamo 33.000-33.500", podsetio je Vučić.

On je naglasio da taj broj mora da se povećava do 50.000 zaposlenih.

"Mi zbog toga moramo dodatno da menjamo sebe, da obezbedimo i viši stepen vladavine prava, ali i da nastavimo ekonomske reforme, jer bez nastavka ekonomskih reformi, discipline i dogovornosti teško da ćemo napraviti velike rezultate", smatra Vučić.

Predsednik je rekao da pred Srbijom ima mnogo teških obaveza koje mora da ispuni, poput onih u vezi sa završetkom sedme revizije sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Mi ćemo gledati da ove godine završimo sa suficitom što se vladinog dela tiče. Trebalo bi suficit u junu da bude 5-6 milijardi, to će na ovih 12,5 milijardi biti oko 18 milijardi. Verujem da možemo da izdržimo drugih šest meseci da sačuvamo suficit", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vučićev govor ispred Skupštine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja