SKANDALOZNO! JANKOVIĆU PRETE LINČOM Opozicija tvrdi: Vlast mu nacrtala metu na čelu!
Foto: Foto: Marina Lopičić

SKANDALOZNO! JANKOVIĆU PRETE LINČOM Opozicija tvrdi: Vlast mu nacrtala metu na čelu!

Politika -

U beogradskom naselju Banovo brdo osvanuli su morbidni plakati usmereni protiv lidera pokreta Slobodni građani Srbije Saše Jankovića, a prema rečima opozicionih lidera, iza toga stoji kabinet Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i šefa SNS. Opozicija ističe da je Jankoviću nacrtana meta na čelu.

Postoje dve vrste plakata - na jednima je slika Saše Jankovića i poruka „Budi smiren i ubij svog cimera“, dok je na drugima slika Jankovića i njegovog psa uz poruku „Budi dobar da ne prođeš kao cimer. Morao sam, nije hteo da sluša.“ Autori su verovatno aludirali na slučaj samoubistva Jankovićevog prijatelja u njegovom stanu 1993. godine.

foto: Kurir

Oružje režima

Janković se juče oglasio na Tviteru.

- Objedinjeni odgovor Našima i jučerašnjim plakatarima: Da, već sam se usudio i da, obrisaću vas sa slike Srbije - napisao je Janković.

Opozicioni lideri sigurni su da je to maslo vladajuće Srpske napredne stranke. Zoran Živković, predsednik NS, kaže da iza ovog napada stoji Vučić i da je ovo svinjarija dostojna naprednih radikala.

- To što je Vučić promenio kancelariju ne znači da je promenio stav prema političkim protivnicima i to je dokaz da nije izašao iz primitivizma u kom se najbolje snalazi. To što se dešava na Banovom brdu apsolutno je plod njega lično i njegovog kabineta, to je nedopustivo, svinjarija dostojna naprednih radikala - poručio je Živković.

Da su plakati oružje režima, smatra i lider DS Dragan Šutanovac.

- Plakati o Jankoviću koji su osvanuli nisu samo uvredljivi, oni predstavljaju oružje ovog režima i stavljanje mete na čelo svakome ko pokuša da se suprotstavi potpunoj uzurpaciji moći Aleksandra Vučića. DS je navikao da nosi teret političkog, medijskog i fizičkog progona i u tom smislu razumemo kroz šta prolazi Saša - naveo je Šutanovac.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da se moglo očekivati da će SNS nastaviti kampanju protiv opozicije i podseća i da su Dveri mnogo puta bile brutalno vređane.

foto: Kurir

SNS: DS napada državu

- Dveri - ustaše, američki plaćenik i još mnogo drugih kleveta mogla je da čuje srpska javnost o Dverima i meni, koje nijednom nisu potkrepljene dokazima. Ne sumnjam da iz iste kuhinje dolazi i negativna kampanja uperena protiv Jankovića. Osuđujem takve poteze režima - kazao je Obradović.

SNS je saopštio da funkcioneri Demokratske stranke, u nedostatku političkog programa ili ideje, nisu u stanju ni da kažu dobar dan a da istovremeno ne napadnu državu Srbiju, ili ne slažu nešto o Aleksandru Vučiću i SNS.

Drugi napad

I NAŠI LEPILI PLAKATE

Delegacija SNP „Naši“ zalepila je plakate s natpisom „Usudi se“ na ogradu sedišta pokreta Slobodnih građana u Beogradu kako bi lideru tog pokreta Saši Jankoviću ukazali da je njegova politika pogrešna.

Kako je saopštio SNP „Naši“, tri člana delegacije koju je predvodio predsednik pokreta Ivan Ivanović bacala su i nekoliko stotina manjih letaka na kojima piše „Usudi se“ ispred kancelarije „kako bi bili sigurni da će Saša Janković doći do nekog letka“.

Ljubomir Madžar

MASLO NEKOG IZ NIŽIH SLOJEVA VLASTI

Ljubomir Madžar, profesor na fakultetu i jedan od potpisnika Apela 100, kaže da ovako nešto ne sme da bude instrument u političkoj borbi.

- Ne verujem da ta akcija potiče od vrha vlasti, mnogo su moćni da tako prizemno komuniciraju. To je uradio, moja je pretpostavka, neko iz nižih slojeva vlasti. Kad je vlast moćna, teže kontroliše periferiju moći. To, uostalom, ne ide u prilog vrhu vlasti - poručio je Madžar.

foto: Kurir

MOJA PENZIJA

foto: Kurir

DANAS U KURIROVOM DODATKU ZA PENZIONERE: Danka Novović otvorila dušu

U današnjem poklon dodatku u Kuriru pročitajte ekskluzivni intervju sa voditeljkom karakterističnog glasa Dankom Novović.

U razgovoru za „Moju penziju“ otkriva kako živi, da li se plaši starosti i koliko joj je teško da radi u penzionerskim danima.

Pored toga, od prof. dr Milana Milića, psihijatra i psihoterapeuta, saznajte moguće uzroke nesanice.

„Moja penzija“ vam donosi i zanimljivosti poput informacije da ljudi u trećem dobu sve više koriste internet, i to Skajp i Fejsbuk.

Ne propustite najbolji dodatak za penzionere!

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 09.06.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track