POSLE SASTANKA U NJUJORKU: Erdogan u Beogradu 10. oktobra
Foto: Twitter Printscreen

vUČIĆ POTVRDIO

POSLE SASTANKA U NJUJORKU: Erdogan u Beogradu 10. oktobra

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posetiće Beograd 10. oktobra, što će biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka u Njujorku s turskim predsednikom.

Kako je danas saopšteno iz Predsedništva Srbije, Erdogan je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene i najavio da bi tokom njegove posete Srbiji trebalo potpisati ugovor o slobodnoj trgovini izmedju dve države.

Vučić je razgovarao juče u Njujorku sa Erdoganom o odnosima dveju

zemalja, ekonomskoj saradnji i predstojećoj poseti turskog predsednika Srbiji, i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

"Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da počnemo novi proces u našim odnosima", rekao je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju.

Erdogan je rekao da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put", rekao je turski predsednik.

Erdogan je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene, koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara, a u prvih šest meseci 2017. godine 539 miliona dolara.

"Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju", kazao je Erdogan.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je turizam veoma važan segment u razvoju ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na povećanju broja turista u obe zemlje.

Tema razgovora bili su i infrastrukturni projekti za koje je turska strana zainteresovana, kao što su aerodrom Kraljevo, autoput Tutin - Novi Pazar - Sjenica i autoput Beograd - Sarajevo, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Twitter printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track