VUČIĆ: Vesić da se izvini novinarki
Foto: Filip Plavčić, Tanjug

Predsednik na Beogradskom bezbednosnom forumu

VUČIĆ: Vesić da se izvini novinarki

Politika -

U sukobu Vulina i američkog ambasadora Skata po prirodi stvari uvek ću biti na strani srpskih državnih organa, izjavio šef države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će, u sukobu ministra odbrane Aleksandra Vulina i američkog ambasadora Kajla Skata, po prirodi stvari uvek biti na strani srpskih državnih organa.

- Iako tu ne vidim nikakav problem, niti je među njima bila velika rasprava. Slatko sam se nasmejao kako se to podiglo na viši nivo, iako nismo bogzna šta novo saznali. Nije tajna da Skat nije naklonjen Vulinu, niti je Vulin naklonjen Skatu - rekao je predsednik.

Odgovor na sva pitanja

On, s druge strane, očekuje da se gradski menadžer Goran Vesić izvini novinarki TV N1 zbog načina na koji je s njom razgovarao na jednom skupu u Beogradu iako misli da nije pogrešio. Vesić je, naime, rekao da se učlani u stranku ako želi s njim da se raspravlja.

Vučić je izjavio da nema informaciju o dolasku delegacije Evropske federacije novinara (EFJ) da oceni položaj medija, ali je istakao da se zalaže za slobodno novinarstvo:

- S ponosom ističem da, za razliku od svih mojih političkih protivnika, odgovaram na svako pitanje. Uvek odgovaram pristojno. Nijednu psovku, nijednu ružnu reč niste mogli da čujete.

Upitan da prokomentariše mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, Vučić je rekao da ne zna ko ih je tražio i da ih opoziciji ne bi preporučio.

- Ali poštujem političke protivnike i od njihovog insistiranja neću da bežim.

Tehnički uslovi za dijalog

Vučić je najavio je da će se o stvaranju tehničkih uslova za unutrašnji dijalog o Kosovu razgovarati na narednoj sednici Vlade Srbije, koja će obezbediti „punu logistiku za dijalog“ i formirati radne grupe.

- Saslušaćemo sve, posle toga bićemo dovoljno odvažni da predočimo određene predloge našim građanima - kazao je on i dodao da je rešenje za kosovski problem „negde između srpskih i albanskih ustupaka“ i da međunarodna zajednica „treba da učini napor da razume obe strane“.

Vučić je najavio povećanje penzija i plata u javnom sektoru, posle čega će zaposleni u zdravstvu, školstvu, službama bezbednosti, socijalnom sektoru i poreznici imati do sada najveća primanja. Penzioneri će dobiti i jednokratnu pomoć, od 4.000, 5.000 ili 6.000 dinara.

Za dan oslobođenja Beograda

PREZENTACIJA „MIGOVA“

Predsednik Vučić najavio je da će 20. oktobra u Batajnici, povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, biti prikazano devet ili deset „migova 29“, dva helikoptera mi-17 iz Rusije, a planirano je i da se nabavi devet helikoptera H-145M iz „Erbasa“. On je kazao da Srbija ozbiljno obnavlja svoje vojne kapacitete i da će, nakon najavljenog povećanja plata, vojni poziv biti još primamljiviji za mlade generacije.

Kurir / E.K.

Foto: Filip Plavčić, Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track