PUČ U SPS: Ružić ruši Dačića, skovao pakleni plan i preuzima stranku!
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Ekskluzivno

PUČ U SPS: Ružić ruši Dačića, skovao pakleni plan i preuzima stranku!

Politika -

Članovi partije okupljeni oko trenutnog potpredsednika će na sledećem kongresu, koji bi trebalo da bude 2018. godine, pokušati prevrat i sa čela stranke oterati Ivicu Dačića.Ružić i ekipa za svoj plan već imaju podršku nekih centara moći iz Amerike i Evropske unije

Ivica Dačić bi uskoro mogao da odleti s mesta predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS), a njegovu smenu će pokrenuti ni manje ni više nego potpredsednik socijalista Branko Ružić, ekskluzivno otkriva Kurir.

Naime, deo stranke okupljen oko Ružića već duže vreme je nezadovoljan načinom na koji Dačić vodi SPS, pa će na sledećem partijskom kongresu, koji bi trebalo da se održi sledeće godine, pokušati da ga smene.

Sudbinski 10. kongres

Ukoliko im to pođe za rukom, novi predsednik Socijalističke partije Srbije postao bi Ružić, koji u trci za čelno mesto u stranci, kako saznajemo, ima podršku i određenih stranih centara moći.

Inače, najviši organ SPS je kongres, koji se prema Statutu partije održava svake četvrte godine. Do sada je, od osnivanja SPS, bilo devet kongresa, a poslednji, na kojem je ponovo izabran Dačić za šefa stranke, bio je 14. decembra 2014. Po toj dinamici, sledeći, za Dačića prelomni kongres bi trebalo da bude sledeće godine.

- Aktuelni potpredsednik socijalista Branko Ružić je prilično jak unutar stranke, godinama ga podržava ne tako mali broj ljudi... To je u jednom trenutku uplašilo Dačića, pa je Ružiću obezbedio ministarsku fotelju u aktuelnoj vladi misleći da će ga tako pridobiti uz sebe, a uzgred i disciplinovati, jer je bio previše opoziciono nastrojen. Međutim, izgleda da to Dačiću nije pomoglo. Ružić se, naime, nameračio na fotelju šefa SPS i zato već uveliko lobira unutar stranke i obezbeđuje što širu podršku za puč u partiji - priča izvor Kurira iz SPS.

Naš sagovornik dodaje da socijalistima najviše smeta to što je Dačić vrlo servilan prema SNS, koji je koalicioni partner SPS, te da zato žele da na čelu stranke vide Ružića, koji je znao da „talasa“, koketira sa opozicijom i provocira partnere iz vlasti.

- Inače, Ružić u trci za fotelju šefa SPS ima podršku nekih centara moći iz Amerike i EU, kojima više odgovara da na čelu socijalista bude neko poput njega, jer je Dačić svuda viđen kao proruski čovek - priča naš izvor. Ovim povodom na naša pitanja nisu odgovorili ni Dačić ni Ružić.

Radio mu o glavi

Podsetimo, Ružić je ranije često zadavao glavobolje Dačiću, i to tako što je iznosio opozicione stavove, a znao je i da ga tiho minira unutar stranke, pa je tako, dok se SPS borio da opstane u vlasti, govorio da bi voleo da bude u opoziciji, kao i da mu je izazov da ruši „najjačeg u zemlji“ (videti okvir).

Šta je sve radio Ružić

Opstruirao SPS, ismevao SNS

Dok se SPS borio za vlast, govorio da bi voleo da bude u opoziciji

Bojktovao sednicu GO SPS na kojoj se glasalo o podršci Vučiću na predsedničkim izborima

Isticao da izdaja nije manir SPS, kao kod nekih drugih partija

Želeo da ruši „najjačeg u zemlji, a zna se ko je to“

Smatra da je sve interes i da je „jedino majčinska ljubav bez interesa“

Hvalio se fotkom sa Igorom Mikićem, koji je vređao Vučića

Ismevao SNS kad je tu stranku podržao glumac Bule Goncić

Dragomir Anđelković

SPS S RUŽIĆEM NA ČELU LETI IZ VLASTI

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da bi socijalisti ispali iz vlasti ukoliko bi na čelo stranke došao Ružić.

- Branko Ružić ima jednu jaku frakciju u stranci, koja je nezadovoljna Ivicom Dačićem, i zato će možda probati da ga ugroze na mestu predsednika SPS. Međutim, u tom slučaju bi se SPS diskvalifikovao za dalje učešće u vlasti sa SNS - kaže Anđelković.

Boban Karović

foto: Kurir

DR KURIR

DANAS U KURIRU NAJBOLJI POKLON DODATAK O ZDRAVLJU Čuvajte srce

I ove nedelje najbolji poklon dodatak o zdravlju Dr Kurir donosi vam pregršt saveta kako da očuvate i unapredite svoje zdravlje: saznajte koliko je dobra čaša vode nakon jela, da li su kafopije genetski predodređene osobe, koja je zaista uloga vitamina C tokom zime itd.

foto: Kurir

Tema ovog broja je hipertenzija kod mladih. Kardiolog dr Dalibor Dragišić daće odgovore na brojna pitanja: šta treba da radite da do oboljenja srca ne dođe, koji su prvi simptomi bolesti i kako se leči.

Ne propustite nedeljno izdanje Kurira jer na poklon dobijate najbolji vodič za zdravlje!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakleni puč u SPS! Šta to Ružić sprema Dačiću?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track