BRUKA! ZABRANILE DEDA MRAZA: Maja Gojković i Ana Brnabić ne daju deci paketiće!
Foto: Dragan Kadić

Šefice Skupštine i Vlade štede na mališanima

BRUKA! ZABRANILE DEDA MRAZA: Maja Gojković i Ana Brnabić ne daju deci paketiće!

Politika -

Premijerka i predsednica parlamenta stavile katanac na kasu, tako da ni ove godine neće biti novogodišnjih poklona

Predsednica Skupštine Maja Gojković i premijerka Ana Brnabić stavile su katanac na kasu, zbog čega ni ove godine neće biti novogodišnjih paketića za decu poslanika, ministara i zaposlenih u parlamentu i Vladi!

Izostala je čak i inicijativa parlamentaraca, koji su prethodne godine prikupili novac kako bi se podelili paketići deci službenika, pošto za to nije bilo predviđeno izdvajanje novca iz skupštinskog budžeta.

- Nemamo informaciju da će nam biti deljeni paketići. Niko ništa ne pominje, a pošto su ostala još samo tri radna dana u ovoj godini, svi smo već digli ruke. Nema ništa od toga. Ostaćemo kratkih rukava. Razumemo da treba da se štedi, ali steže se kaiš na paketićima, a s druge strane, poslanici mogu da se razmeću svakojakim putovanjima i dnevnicama. Nama su plate ionako niske, a ostajemo ponekad na poslu i po 12-13 sati - kaže izvor Kurira iz Skupštine.

Zarada zaposlenih u Skupštini se kreće u proseku od 20.000 do 60.000 dinara, dok su poslaničke oko 105.000 dinara. Početkom decembra odlučili su da povećaju plate zaposlenima u parlamentu, ali i sebi za pet odsto. Od januara zarade će im biti više za oko 5.000 dinara.

Poslanici, s druge strane, nisu pogođeni što za njihovu decu neće biti deljeni paketići u parlamentu.

- Nisam se interesovao da li će biti paketića. Zaista nisam upućen - bio je kratak poslanik SNS Vladimir Đukanović, dok se njegov stranački kolega Dragan Šormaz već snašao:

- Nisam ni računao na paketiće iz Skupštine. Moja devojčica u privatnom aranžmanu ide večeras da od Deda Mraza preuzme paketić.

Pokrajinski parlament

POSLANICIMA VAUČERI OD 9.000 DINARA

U Skupštini Vojvodine su velikodušniji i, kako Kurir saznaje, poslanicima i zaposlenima u pokrajinskom parlamentu podeljeni su vaučeri od oko 9.000 dinara za kupovinu poklona.

Kurir / E.K.

Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) ONO KADA TE RODITELJI IZNENADE POGREŠNIM POKLONOM! A sve je ukazivalo da je dobio taj PS4, koji je toliko želeo!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track