Andreja Mladenović prelazi u SNS
Foto: Nebojša Mandić

Šef IO DSS napušta Sandu Rašković Ivić

Andreja Mladenović prelazi u SNS

Politika -
Predsednik beogradskog odbora te stranke namerava da u Skupštini grada osnuje svoju odborničku grupu, koja bi se kasnije pripojila naprednjacima

BEOGRAD - Andreja Mladenović, šef Izvršnog odbora DSS i pomoćnik gradonačelnika Beograda, namerava da osnuje samostalnu odborničku grupu u prestoničkoj skupštini, a nakon toga i da pređe u SNS, saznaje Kurir.Naš izvor otkriva da je Mladenović praktično „prelomio“ da pređe u redove naprednjaka.Skovao plan- Pitanje je trenutka kad će u Skupštini Beograda biti formirana samostalna poslanička grupa od njegovih odbornika iz DSS. Oni su nezadovoljni jer je (predsednica DSS) Sanda Rašković Ivić protiv učešća u gradskoj vlasti zbog „Beograda na vodi“. To im nikako ne ide u prilog jer bi kao opozicija bili potpuno beznačajni u Beogradu, budući da SNS ima većinu i bez njih - kaže naš sagovornik, insistirajući da mu ne navodimo ime.Andreja Mladenović tvrdi, međutim, da je i dalje član DSS.- Ja sam član DSS i to je sve što mogu da kažem na tu temu. Razne gluposti su se pojavljivale, počev od toga da ću biti državni sekretar pa nadalje - kaže Mladenović.Žestoko zaratiliPredsednica SNS Sanda Rašković Ivić navodi da joj nije poznato da će Mladenović formirati samostalnu odborničku grupu u Beogradu i kasnije preći u SNS.- Nemam ta saznanja. To bi trebalo da pitate Andreju Mladenovića - poručila je.Mladenović i Raškovićeva su, podsetimo, u poslednje vreme u otvorenom sukobu zbog „Beograda na vodi“. Raškovićeva se, naime, oštro protivi tom projektu, za koji je rekla da je protivustavan. Takođe, tražila je da DSS napusti vlast u Beogradu, čemu se protivila „beogradska struja“ DSS, s Mladenovićem na čelu. Sve to dovelo je do inicijative unutar DSS da se održi stranačka skupština na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo i predsednik. Pošto je Sanda Rašković Ivić „preživela“ sednicu GO DSS, u intervjuu za Kurir je poručila da bi sada Mladenović, ako ima morala, trebalo da podnese ostavku.Mladenović joj nije ostao dužan:- Video sam da traži da odem s mesta predsednika IO DSS i da, kako je rekla, ako imam morala, podnesem ostavku. Bolje je da o moralu ne govorimo, jer je to teren na kojem se mnogi ne bi snašli.

Dejan Vuk StankovićRAZLAZ JE LOGIČANPolitički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je vrlo moguće da Andreja Mladenović napusti DSS, s obzirom na to da je u otvorenom sukobu s predsednicom stranke.- To je opcija koju ne bih isključio, jer je polemika između Mladenovića i Ivićeve izašla iz okvira stranke i prešla u otvoreni javni sukob. Postoji očigledno neslaganje između njih, a takvi sukobi po pravilu završavaju razlazom - kaže Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track