BOGOVIČ  O PREGOVORIMA SA EU: Srbija će do kraja godine otvoriti prva poglavlja
Foto: Zorana Jevtić

Zeleno svetlo evropskih vlada

BOGOVIČ O PREGOVORIMA SA EU: Srbija će do kraja godine otvoriti prva poglavlja

Politika -
Imajući u vidu odlučnu proevropsku orijentaciju Srbije, koju vidim u srpskoj vladi, verujem da će Srbija učiniti sve da ubrzano odgovori na ključne izazove što je potrebno da bi se otvorilo prvo poglavlje", smatra Bogovič

BEOGRAD - Poslanik Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Franc Bogovič izjavio je da je važno da Srbija otvori prva pregovaračka poglavlja i da je ubeđen da će "makar do kraja godinebiti otvoreno prvo" .

On je u razgovoru za "Danas" istakao da to zavisi i od same Srbije, koja "dobro napreduje i posvećena je evropskom putu, ubrzavanju primene novih zakona, koji su već usvojeni, i nomalizaciji dijaloga s Kosovom".

Bogovič je istakao da mu je drago što je Srbija dosada preuzela odlučne korake na putu ka EU, ali smatra da je nužno da Evropa "sada pošalje jasan signal Srbiji", odnosno da 28 šefova vlada država EU daju zeleno svetlo Evropskom savetu za otvaranje prvih poglavlja.

"Imajući u vidu odlučnu proevropsku orijentaciju Srbije, koju vidim u srpskoj vladi, verujem da će Srbija učiniti sve da ubrzano odgovori na ključne izazove što je potrebno da bi se otvorilo prvo poglavlje", smatra Bogovič.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track