Dačić: Presuda MSP značajna za odnose s Hrvatskom
Foto: Dado đilas

Odluka suda u utorak

Dačić: Presuda MSP značajna za odnose s Hrvatskom

Politika -
Nemoguće je reći kakva će ta presuda biti, ali to je verovatno kraj jednog procesa koji traje 15-20 godina i stavljanje tačke na određenu potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim borimo za to ko je veći zločinac, rekao je šef srpske diplomatije

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da je nemoguće reći kakva će biti presuda Međunarodnog suda pravde po pitanju međusobnih tužbi za genocid Srbije i Hrvatske, ali da će to biti jedan od najznačajnijih događaja za bilateralne odnose dve zemlje u narednom periodu.

"Nemoguće je reći kakva će ta presuda biti, ali to je verovatno kraj jednog procesa koji traje 15-20 godina i stavljanje tačke na određenu potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim borimo za to ko je veći zločinac", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da je presuda koja će biti objavljena 3. februara, jedino rešenje, jer "nije bilo političke volje sa hrvatske strane da se te tužbe povuku" i na nju više nema prava žalbe."Ono što sam svakako siguran je da će biti osuđeni zločini. To je uvek tako do sada bilo i mi ih takođe osuđujemo i svako treba da nastavi sa procesuiranjem svih onih koji su optuženi za ratne zločine. To će možda biti prilika da se ta pitanja ostave u prošlosti a da se okrenemo budućnosti", istakao je Dačić.Dačić je istakao da Srbija očekuje da "Međunarodni sud pravde stvarno bude sud pravde".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track