EDI RAMA U POSETI BEOGRADU I NIŠU : Srpsko-albanski biznis forum za mesec dana
Foto: AP

Saradnja

EDI RAMA U POSETI BEOGRADU I NIŠU : Srpsko-albanski biznis forum za mesec dana

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Beograd u narednih mesec dana ugostiti premijera Albanije Edija Ramu, ali i albanske predstavnike sa Kosova i Metohije.

BEOGRAD - Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama sastaće se za dva meseca u Nišu, gde će otvoriti srpsko-albanski Biznis forum, rečeno je u Vladi Srbije.

Premijer Vučić je juče, tokom zajedničkog obraćanja javnosti sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom, rekao da će za mesec dana ugostiti premijera Albanije, kao i albanske predstavnike sa KiM i biznismene.Srbija, rekao je Vučić, želi da na biznis forumima i poslovnim sastancma razvija zemlju i obezbedi veći rast privrede, čuvajući državne i nacionalne interese.

U vladi Albanije kažu da su planirana dva sastanka premijera, jedan u Nišu, a drugi u oktobru u Beogradu, kad bi trebalo da učestvuju na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Na tom skupu će učestovati i pojedini predstavnici kosovske vlade, između ostalih i zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gecaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track