(FOTO) VULIN NA MILOŠEVIĆEVOM GROBU: Izabrao te je i narod i Bog
Foto: Zorana Jevtić

Godišnjica smrti bivšeg predsednika

(FOTO) VULIN NA MILOŠEVIĆEVOM GROBU: Izabrao te je i narod i Bog

Politika -
Milošević je dva puta bio predsednik Srbije i svaki put je izabran velikom većinom. Narod u demokratiji ne može da pogreši, istakao je ministar za rad i socijalna pitanja
1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

POŽAREVAC - U Požarevcu je danas obeležena 9. godišnjica smrti bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije, Slobodana Miloševića.

Osim velikog broja poštovalaca njegovog lika i dela, počast na grobu u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, odali su predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić, šef SRS Vojislav Šešelj, bivši direktor Politike Dragan Hadži Antić, nekdašnji visoki funkcioner SPS Vladan Zagrađanin i drugi.

Vulin je među prvima položio venac i istakao da je odluka naroda za izbor predsednika i odluka Boga.

"Milošević je dva puta bio predsednik Srbije i svaki put je izabran velikom većinom. Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga", istakao je Vulin.

Slobodan Milošević je bio najveći državnik, možda najveći posle Tita, ocenio je poslanik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić koji je naveo da mu je Milošević priznao da je pravio greške.

"Ne tražim ja da sve što je radio Milošević apriori od naroda bude prihvaćeno. On je meni često pričao u Hagu: "Mrko, pravio sam greške u raznim stvarima", rekao je Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja