GRADONAČELNIK ZAJEČARA OGNJENOVIĆ: Policija stavljena u funkciju politike
Foto: Printscreen

Upadaju u zgradu Gradske uprave

GRADONAČELNIK ZAJEČARA OGNJENOVIĆ: Policija stavljena u funkciju politike

Politika -
ZAJEČAR - U ponedeljak 30. novembra pripadnici policije bez razloga ušli su po drugi put u zgradu Gradske uprave Zaječar kako bi pogledali određena dokumenta.

Novi politički angažman narodnog poslanika i predsednika Skupštine grada Zaječar Saše Mirkovića, praktično se poklopio sa upadom pripadnika Uprave kriminalističke policije, koji uveliko “češljaju” dokumentaciju u Skupštini grada Zaječara, iako je kompletno poslovanje grada proveravano mnogo puta do sada. Kako nezvanično saznajemo, operativci proveravaju validnost sklopljenih ugovora.

"Policija ima pravo da uđe u bilo koju ustanovu u zemlji ali pod uslovom da je to u skladu sa zakonom. Međutim, pripadnici UKP ušli su u Gradsku upravu očigledno po nalogu nekoga sa vrha ko je stavio policiju u funkciju politike. Simptomatično je to da se dešava ovih dana dok traje brutalna kampanja protiv neistomišljenika. Mnogo puta do sada je bilo različitih kontrola i bilo je sve po zakonu. Ovo je pritisak na mene kao gradonačelnika, na članove Veća i na odbornike. Grad Zaječar nema šta da krije, ponosni smo na sve što je do sada urađeno ali ne smemo da dozvolimo da sve što treba da se uradi za grad moraju ljudi iz Beograda da dozvole. Moramo da se izborimo sa takvim pokušajem centralizacije od strane Beograda. U Zaječaru žive Zaječarci a ne članovi SNS-a ili bilo koje druge političke stranke", izjavio je gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović.

Ognjenović je i dodao: "Ovo prihvatamo kao odmazdu zbog toga što smo pokušali da zaštitimo budžet grada od republičkih tajkunskih funkcionera."

Podsetimo, predsednik zaječarskog parlamenta i narodni poslanik Saša Mirković istupio je iz redova Srpske napredne stranke i formirao Pokret "Jaka Srbija". On je počeo da prikuplja potpise za osnivanje nove partije i navodi da će biti otvoreni za saradnju sa svima nakon narednih izbora ako budu usaglasili stavove oko decentralizacije i ravnomernog razvoja Srbije.

Takođe, Gradsko veće podnelo krivične prijave protiv ministarke poljoprivrede, njenih saradnika i još nekih članova Vlade i još uvek nismo dobili informacije da li je taj slučaj procesuiran.

(TV Best)

MUP: U gradsku upravu Zaječara po nalogu tužižlaštva

BEOGRAD - Pomoćnik direktora policije Bogoljub Živković izjavio je večeras da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije odlučno odbacuje neistinite tvrdnje gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića da je policija ušla u prostorije Gradske uprave Zaječar "po nalogu nekoga sa vrha", saopštio je Biro za saradnju sa medijima MUP Srbije. "Obaveštavamo javnost da su policijski službenici postupili isključivo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je zatražilo da se izuzme dokumentacija vezana za proveru navoda oko koruptivnih radnji u toj opštini", rekao je Živković, stoji u saopstenju MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track