IPAK U ZAGREBU: Vučić odlazi na Kolindinu inauguraciju!
Foto: Beta Ap, Tanjug

Premijer Srbije kod hrvatske predsednice

IPAK U ZAGREBU: Vučić odlazi na Kolindinu inauguraciju!

Politika -
Ranije je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da neće prisustvovati inauguraciji, jer se tog dana obeležava Dan državnosti Srbije, te da neki drugi datum svečanosti u Zagrebu ne bi bio sporan

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju novoizabrane hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. N1 neslužbeno saznaje da će konačna potvrda Vučićevog dolaska u Zagreb biti poznata u četvrtak.

Ranije je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da neće prisustvovati inauguraciji, jer se tog dana obeležava Dan državnosti Srbije, te da neki drugi datum svečanosti u Zagrebu ne bi bio sporan.

"Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što 15. februara neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14. ali 15. februara je Dan državnosti Srbije", istakao je Nikolić.

"Svakako ne bih mogao da idem u Zagreb, ali razmislio bih da li idem ukoliko bi to bilo nekog drugog dana", rekao je Nikolić, dodajući kako želi dobrosusedske odnose Srbije i Hrvatske.

On je ocenio kako je svojevremeno "bio dobar domaćin predsedniku Josipoviću", izrazivši očekivanje da će dobiti poziv da poseti Hrvatsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track