Jeremić podržao Rama Emanuela
Foto: Dobili Smo Sliku Na Mail Od Marije Kordić

Jeremić podržao Rama Emanuela

Politika -
Jeremić je upoznao svog sagovornika sa programom i projektima CIRSD, posebno onim koji su posvećeni održivom razvoju

ČIKAGO - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić razgovarao sa gradonačelnikom Čikaga Ramom Emanuelom, bivšim sefom kabineta predsednika SAD Baraka Obame i predsedavajućim Srpskog kokusa u američkom Kongresu.

Kako je saopšteno, Emanuel je upoznao Jeremića sa prioritetima gradske uprave, budući da je u kampanji za drugi mandat za gradonačelnika Čikaga, i posebno se interesovao za stanje srpske dijaspore u ovom gradu.

Jeremić je u intervjuu za gradski radio snažno podržao Emanuela u trci za novi mandat na mestu gradonačelnika i ocenio da je za "našu dijasporu, kao i za građane Srbije dobro da jedan osvedočeni prijatelj nase zemlje ostane na tako važnoj funkciji".

"Ja ne predstavljam zvaničan stav Srbije, ali se lično iskreno nadam da će Ram Emanuel ponovo biti izabran za gradonačelnika Čikaga, jer mi nemamo puno takvih prijatelja u svetu, a pogotovo u Americi", istakao je Jeremić.

On smatra da bi bilo od ogromnog značaja za odnose SAD i Srbije, "a i za naše sunarodnike u Čikagu, da Emanuel ostane na čelu jednog od najvažnijih gradova u Americi, jer je on neko ko ima kapacitet da utiče na administraciju, Belu kuću pogotovo".

Jeremić je upoznao svog sagovornika sa programom i projektima CIRSD, posebno onim koji su posvećeni održivom razvoju.

On je istakao važnost predstojećeg Samita posvećenog održivom razvoju gradova, koji će se održati u maju ove godine upravo u Čikagu.

Jeremić je održao i predavanje u čikaškom Savetu za globalne odnose.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track