Mirović: SNS za izbore u Vojvodini, DS protiv
Foto: Dado Djilas

Glasanje u severnoj pokrajini možda krajem godine

Mirović: SNS za izbore u Vojvodini, DS protiv

Politika -
Mirović kaže da su naprednjaci, kao najveća stranka, dali predlog za održavanje izbora i da je njihova ideja podložna dijalogu

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Igor Mirović ponudio je vojvođanskom premijeru Bojanu Pajtiću da izbori u pokrajini budu održani u decembru, a da Pajtić do maja ostane u svojoj fotelji, do kada ga niko neće dirati, ali to lider DS nije prihvatio.

Mirović kaže da su naprednjaci, kao najveća stranka, dali predlog za održavanje izbora i da je njihova ideja podložna dijalogu.

On se zalaže za dogovor o konkretnom datumu.

SNS ne želi pokrajinske i lokalne izbore na silu, već da datum njihovog održavanja bude dogovor vlasti i opozicije u Vojvodini.

Pajtić je na tu ponudu odgovorio porukom da naprednjaci treba da se drže zakonskih i ustavnih ovlašćenja.

Pajtić je rekao da će redovni pokrajinski izbori biti održani krajem aprila 2016. godine.

"Besmisleno je da Aleksandar Vučić govori o datumu održavanja izbora u Vojvodini jer ovo nije Severna Koreja, a on nije Kim Dzon Un da odlučuje o svemu. O izborima ćemo mi odlučivati pošto je većina okupljena oko DS stabilna", kazao je Pajtić.

Predsednik vojvođanske skupštine i SVM Ištvan Pastor kaže da ne može raspisati pokrajinske izbore sve dok u parlamentu postoji većina.

Pastor smatra da decembar nije dobar termin za održavanje izbora, ali je dodao da SVM neće biti smetnja ako se većina bude složila oko konkretnog meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track