Mustafa: Na čelnim funkcijama u Vojsci Srbije oni koji su činili zločine!
Foto: Ap

Premijer Kosova

Mustafa: Na čelnim funkcijama u Vojsci Srbije oni koji su činili zločine!

Politika -
Vlastodršci u Srbiji treba da pokažu odgovornost za zločine i štete koje je njihova država izvršila na Kosovu i da obezbede odgovornost za to, napisao je Mustafa na Fejsbuku

SRBIJA - Premijer Kosova Isa Mustafa je ocenio danas da su dokumenti koje je predstavio Fond za humanitarno pravo u Beogradu pokazali da su na čelnim funkcijama u Vojsci Srbije ljudi koji su vršili teške zločine. "Očekujemo da i Vlada Srbije radi na rasvetljavanju zločina koje je predvodio šef te vojske i drugi nad narodom Kosova, kao jedan od glavnih uslova za normalizaciju odnosa dve države. Vlastodršci u Srbiji treba da pokažu odgovornost za zločine i štete koje je njihova država izvršila na Kosovu i da obezbede odgovornost za to", napisao je Mustafa na Fejsbuku.

Mustafa je napisao da porodice Kosovara i dalje pate za ubijenim i nestalima i da bi zbog toga svi koji su učestvovali u ubistvima trebalo da budu kažnjeni.

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Sandra Orlović je juče, na predstavljanju knjige "Dosije: Rudnica" načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubišu Dikovića navela kao odgovornog za zločine u selima Rezala i Staro Čckatovo, kao i za skrivanje tela u masovnoj grobnici Rudnica u Raškoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track