PREDSEDNIK NIKOLIĆ S GUVERNEROM CICIKOSTASOM: Proširenje saradnje Srbije i Grčke
Foto: Tanjug/sava Radovanović

Poseta

PREDSEDNIK NIKOLIĆ S GUVERNEROM CICIKOSTASOM: Proširenje saradnje Srbije i Grčke

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa guvernerom grčkog regiona Centralna Makedonija, Apostolosom Cicikostasom.

Tom prilikom, Nikolić i Cicikostas su se saglasili da su Srbija i Grčka na dobrom putu da zajedničkim radom stvore jedno novo, još kvalitetnije partnerstvo.

Zaključeno je da je prethodna poseta srpskog predsednika tom regionu rezultirala povećanjem trgovinske razmene kao i značajnim jačanjem kulturnih veza između naša dva naroda.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Nikolić i guverner Cicikostas razgovarali su i o mogućnostima za proširenje saradnje naše zemlje sa Grčkom, a pogotovo sa regionom Centralna Makedonija.

U opštem interesu je očuvanje stabilnosti u regionu, pa je zato jako važno da svi damo puni doprinos da bi se ona očuvala, istakao je predsednik Nikolić.

Guverner Cicikostas je rekao da bi za Grčku takođe bilo veoma značajno ukoliko bi Srbija, kao njihov partner, uzela još veće učešće u svim evropskim institucijama, za šta je već dugo apsolutno spremna, saopštila je Pres služba Predsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track