SAMIT U BUDVI Nikolić: Srbija spremna da odgovori na svaku pretnju
Foto: Printscreen Tanjug

Predsednik u Budvi

SAMIT U BUDVI Nikolić: Srbija spremna da odgovori na svaku pretnju

Politika -
Svako ko se usudi da izazove bilo kakvu neprijatnu situaciju u Srbiji može da računa na jedinstvo vojske i policije, istakao je Nikolić u razgovoru sa predsednikom Makedonije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Budvi sa predsednikom Republike Makedonije Đorđom Ivanovim, uoči Samita "Brdo-Brioni procesa" i istakao podršku i prijateljstvo Srbije sa Makedonijom koja je suočena sa snažnom unutrašnjom, političkom krizom.

"Vreme koje je pred vama vrlo je osetljivo i vi morate da budete spremni da se adekvatno suočita sa bezbednosnim izazovima. Srbija ima kopnenu zonu bezbednosti, i spremna je da odgovori na svaku pretnju. Svako ko se usudi da izazove bilo kakvu neprijatnu situaciju u Srbiji može da računa na jedinstvo vojske i policije”, naglasio je predsednik Srbije, saopštila je Služba predsednika Republike za saradnju sa medijima.

Ivanov upoznao je predsednika Nikolića sa trenutnom situacijom u Makedoniji i merama koje je preduzela Vlada Makedonije.

"Hvala vam na rečima podrške, mnogo nam znači što na severu imamo prijateljsku zemlju", rekao je Ivanov.

Dva predsednika saglasila su se da je bilateralna saradnja vrlo dobra, u duhu dobrosusedstva, prijateljstva i bliskih veza dva naroda.

Politički dijalog je u poslednje tri godine intenziviran, produbljen i kvalitetno unapređen posetama i susretima na najvišem nivou, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track