SASTANAK KOD ČEDE: Odluka o zajedničkom izlasku na izbore u februaru
Foto: Zorana Jevtić

Proevropska opozicija

SASTANAK KOD ČEDE: Odluka o zajedničkom izlasku na izbore u februaru

Politika -
BEOGRAD - Početkom februara biće doneta odluka o tome da li će proevropska opozicija izaći na izbore na jednoj ili više izbornih lista, izjavio je danas predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

On je, nakon sastanka sa predsednikom Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljubom Mićunovićem i predsednikom Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisom Tadićem, kazao da će odluka o načinu izlaska na izbore biti stvar zajedničkog dogovora.

Prema njegovim rečima prethodni sastanak u DS-u bio veoma dobar i važan zbog stava da oni neće ulaziti u koalicije sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem. On je kazao i da su se stranke usaglasile da nema velikih razlika oko osnovnih načela i da je samo stvar proračuna izbornih rezultata kako će opozicija izaći na izbore.

"Tadić, Mićunović i ja dovoljno se dugo bavimo politikom da nikada ne bismo dozvolili da napravimo grešku da na takav način nekoga iz politike eliminišemo uz kvalifikacije da je veliki ili mali. Ne isključujemo druge stranke, ali ćemo formulisati neki predlog, izaći sa njim i usaglasiti sa onima koji su nam potrebni da bismo bili najefikasniji. Da se među nama formuliše predlog i da se izadje pred širi krug", kazao je Jovanović.

Dragoljub Mićunović kazao je da je okupljanje opozicije "pitanje budjenja društva" i da je poziv otvoren svima koji "žele da žive u pristojnoj državi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track