POJELI SU BAMBIJA: Nikolić i ministri krkaju divljač!
Foto: Nebojša Mandić

Predsedništvo i ministarstva nabavljaju divljač za svoje kabinete

POJELI SU BAMBIJA: Nikolić i ministri krkaju divljač!

Politika -
Nabavkom koja se odnosui za period od godinu dana, obuhvaćeno je ukupno 330 kilograma mesa i proizvoda od mesa divljači

BEOGRAD - Da u restoranima i kuhinjama unutar najviših državnih institucija, što se kaže, nema da fali, ukazuje i javna nabavka mesa od divljači koju je raspisala Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

Tako će državni funkcioneri i njihovi gosti moći da krkaju specijalitete od srne, divlje svinje, fazana i zeca.Međutim ovaj tender, ne odnosi se na sve državne funkcije, pa tako bambi i druge specijaliteti od divljači, obuhvaćeni ovom nabavkom, neće završiti u skupštinskoj kuhinji i restoranu na Trgu Nikole Pašića.

Ali zato će se specijaliteti od divljači pripremati u i služiti u Vladinim zgradama, kao i na Andrićevom vencu kod Tomislava Nikolića.

Prema podacima iz konkursne dokumentacije, javno dostupne na sajtu Uprave za za zajedničke poslove republičkih organa, mesto isporuke mesa divljači su restorani i kuhinje na pet lokacija u Beogradu.

To su Andrićev venac (zgrada Predsedništva), Bulevar Mihajla Pupina 2 (Palata Srbija ), Tolstojeva 2 (Klub poslanika, zatvorenog tipa ), Nemanjina 11 ( zgrada Vlade Srbije) i Nemanjina 2-26 (Pojedina ministarstva i uprave).Nabavkom koja se odnosui za period od godinu dana, obuhvaćeno je ukupno 330 kilograma mesa i proizvoda od mesa divljači.

Od toga je 50 kilograma mesa jelena, zatim ukupno 170 kilograma mesa srne, 10 kilograma mesa divlje svinje i po 5 kilograma mesa fazana i zeca.

Za restorane najviših državnih Institucija nabavlja se i po 20 kilograma suve jelenske kobasice , suve kobasice od divlje svinje, kao i po 25 kilograma suve pršute divlje svinje i suve jelenske pršute.Isporuka će se vršiti sukcesivno, a količinu i dinamiku isporuke , kako stoji u konkursnoj dokumentaciji , utvrđuje naručilac usmenim ili pismenim zahtevom lica ovlašćenog za nabavku. Javna nabavka sprovodi se u postupku javne nabavke male vrednosti.

Rok za podnošenja ponuda istekao je u petak, Kada su i otvorene ponude, a odluka o dodeli ugovor abiće doneta početkom sledeće nedelje.

Zoran Trninić , direktor uprave za zajedničke poslove rpubličkih organa, kaže da se specijaliteti od divljači služe iskčljučivo na prijemima i važnim sastancima sa stranim delegacijama i dodaje da ih nema na dnevnom jelovniku u restoranima državnih organa.

- U konkursnoj dokumentaciji navedene su procenjene količine na godišnjem nivou.To su male količinre za taj period , ali tu vrstu mesa moramo da imamo ukoliko, recimo , neko od stranih gostiju , odnosno članova stranih delegacija koje su poseti Srbijji, izraze želju za jelom od divljači.

Ta jela se ne nalaze u dnevnim jelovnicima restorana državnih institucija , već se isključivo služe na važnim državnim sastancima sa stranim delegacijama na prijemima ili u specijalnim prilikama.

Recimo prošle godine za to je izdvojeno oko 150.000 dinara.Ove godine ćemo nabaviti nešto veću količinu nego prošle, jer ima dosta konferencija, prijema i sastanaka a jedan od tako važnih događaja je i mimnistarska konferencija OEBS-a koja će biti održana u decembru i trajati četiri dana – navodi Trninić.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track