POPOVIĆ O REFERENDUMU U REPUBLICI SRPSKOJ: Narod glasa za život u miru i slobodi
Foto: Dragana Udovičić

Lider SNP apeluje na očuvanje političke stabilnosti u regionu

POPOVIĆ O REFERENDUMU U REPUBLICI SRPSKOJ: Narod glasa za život u miru i slobodi

Politika -

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je danas sve građane Republike Srpske i sve stanovnike Srbije koji imaju pravo glasa u Republici Srpskoj da sutra u što većem broju izađu na referendum i da glasaju da 9. januar ostane Dan državnosti RS.

Glasanjem 'za', srpski narod neće samo potvrditi rođendan svoje domovine zapadno od Drine, već će i glasati za žživot u slobodi i miru, čime će se zaštititi suverenitet Republike Srpske na osnovama Dejtonskog sporazuma, izjavio je Popović.

Prema njegovim rečima, svi koji budu glasali na referendumu neka znaju da imaju snažžnu podrššku celokupnog srpskog naroda, "ali i velike i moćne Rusije i Vladimira Putina, koji podržžava Republiku Srpsku i njeno demokratsko pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini".

SUTRA JE REFERENDUM U RS: 1.219.399 građana se izjašnjava o Danu Republike Srpske

"Upozoravam da bilo kakav pokuššaj sprečavanja referenduma možže izazvati nesagledive posledice po mir u regionu i zato pozivam sve političke činioce, a naročito međunarodnu zajednicu, da se pridržžava međunarodnog prava i time doprinese očuvanju političke stabilnosti i bezbednosti u regionu", rekao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track