SRBIJA DOBILA 101. STRANKU: U registar se upisala Srpska narodna partija Nenada Popovića
Foto: Nemanja Pančić

Objavljeno u Službenom glasniku

SRBIJA DOBILA 101. STRANKU: U registar se upisala Srpska narodna partija Nenada Popovića

Politika -
SNP je 4. decembra prošle godine održala Osnivačku skupštinu, na kojoj je Nenad Popović izabran za vršioca dužnosti predsednika stranke do izborne skupštine na proleće

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) upisana je kao 101. stranka u Registar političkih stranka Srbije, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Rešenje o upisu stranke, čiji je osnivač bivši funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović, u Registar donelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave 20. januara ove godine.SNP je 4. decembra prošle godine održala osnivačku skupštinu, na kojoj je Popović izabran za vršioca dužnosti predsednika stranke. On će tu funkciju obavljati do izborne skupštine koja bi trebalo da bude održana na proleće.

Ta partija se u svom programu definiše kao politička stranka desnog centra. Evroskeptična je i, kako se navodi, "zalaže se za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku, koja se zasniva na poštovanju nacionalnih, demokratskih načela i rodoljublja".

Popović je krajem marta 2014. godine podneo ostavku na mesto potpredsednika DSS-a zbog loših rezultata koje je stranka ostvarila na izborima 16. marta, a potom je i napustio DSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track