DA LI JE TO SLIKA KURTIJEVE BORBE PROTIV KRIMINALA? Srpska lista reagovala na zabranu isticanja srpskih zastava za praznik!
Foto: Kurir

saopštenje

DA LI JE TO SLIKA KURTIJEVE BORBE PROTIV KRIMINALA? Srpska lista reagovala na zabranu isticanja srpskih zastava za praznik!

Politika -

Srpska lista reagovala je na odluku takozvanog gradonačelnika Leposavića Ljuljzima Hetemija da za gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog zabrani isticanje srpskih zastava, navodeći da je isticanje i poštovanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po "kosovskom ustavu" u članu 59, prenose Novosti.

Kako se navodi, "poslušnici" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija mogu da koriste narkotike u zgradi opštine, ali brane isticanje srpskih zastava i ističe da je to što zaposleni u opštini koriste narkotike "slika i prilika" Kurtijeve vlasti na severu Kosova i Metohije i onih koje on podržava.

- To je slika Kurtijeve borbe protiv kriminala i poštovanje zakona!? - zapitala se Srpska lista u saopštenju.

Istovremeno oni su pozvali međunarodne predstavnike da hitno reaguju, i zahtevaju da nadležni organi procesuiraju "narko-radnike opštine" i zamenika ministra za zajednice Radoicu Radomirovića koji je više puta do sada bio usnimljen kako podstiče druge na izvršenje krivičnih dela i koji je deo tih grupa kada vrše određena dela.

Kurir.rs/Novosti/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track