Tomislav Nikolić pevao pesmice s Minjom Subotom
Foto: Nemanja Pančić

Pustio glas

Tomislav Nikolić pevao pesmice s Minjom Subotom

Politika -
Na prijemu povodom manifestacije Radost Evrope šef države zapevao sa klincima i čuvenim voditeljem „Deca su ukras sveta“

BEOGRAD - Iako je za pevanje među funkcionerima uglavnom zadužen šef srpske diplomatije Ivica Dačić, i predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao je juče da ume da pusti glas.On je zajedno sa čuvenim voditeljem Minjom Subotom zapevao „Deca su ukras sveta“ na prijemu koji je u Palati Srbija priredio sa suprugom Dragicom povodom Radosti Evrope, 46. međunarodnog susreta dece Evrope.Predsedniče, može fotkaPrethodno je više od pola sata strpljivo ispunjavao želje klincima iz Srbije i Evrope i slikao se s njima. On je zahvalio deci što su svoju radost donela u Beograd.- Hvala i vašim roditeljima i nastavnicima što su imali dovoljno razumevanja da vas prepuste Beogradu i Srbiji, potpuno mirni zato što ste došli u zemlju i među ljude koji decu vole više od svega - i tuđu i svoju, i koji će o vama brinuti kao o svojoj deci - rekao je Nikolić i izrazio zahvalnost što manifestacija traje decenijama.- Nastaviće se i s vašom decom, a Srbija će uvek biti tu, otvorena, spremna da vas primi, da vas ugosti i pruži vam ono što ima - poručio je on deci, koja su ove godine došla iz 17 zemalja.

Podrška deci... Dragica i Tomislav Nikolić
Podrška deci... Dragica i Tomislav Nikolić

Dečja prestonicaPrethodno je njegova supruga, predsednica odbora manifestacije Dragica Nikolić, pozdravila decu, goste, učitelje i volontere.- Svake godine u ovo vreme Beograd postaje evropska dečja prestonica, prestonica igre i pesme, druženja i prijateljstva, prestonica radosti. Zbog vas je Beograd već 46 godina najlepši s jeseni, u ovim danima kada sa svojim domaćinima ispunite ulice osmesima - rekla je ona.Na prijemu su sa svojim folklornim igrama i pesmom, u živopisnim narodnim nošnjama, nastupila deca iz Belorusije, Poljske i Rusije.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track