UOČI POSETE VAŠINGTONU: Vučić razgovarao s Kirbijem
Foto: Tanjug Zoran žestić

Susret sa ambasadorom SAD

UOČI POSETE VAŠINGTONU: Vučić razgovarao s Kirbijem

Politika -
Premijer Vučić će se tokom boravka u SAD sastati sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem

BEOGRAD - Uoči predstojeće posete Sjedinjenim Američkim Državama, premijer Aleksandar Vučić primio je danas američkog ambasadora u Beogradu Majkla Kirbija i oni su tom prilikom konstatovali da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu, te da pstoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Premijer Vučić će se tokom boravka u SAD sastati sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem.

„Srbija pruža velike prednosti potencijalnim investitorima u pogledu uslova poslovanja i kvalitetne radne snage“, rekao je ambasador Kirbi, saopštla je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Tokom posete SAD, premijer Vučić sastaće se i sa predstavnicima nekih od vodećih američkih kompanija, kao i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Kad je reč o izbegličkoj krizi, premijer Vučić je rekao da Srbija, kao odgovorna država, spremna da preuzme obaveze i podeli teret sa drugim evropskim zemljama, iako nije članica Evropske unije. Američki ambasador pozdravio je to sa koliko odgovornosti i organizovanosti Srbija postupa sa izbeglicama koje stižu na njenu teritoriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track