VUKADINOVIĆ, IVIĆ I VUKOMANOVIĆ U SKUPŠTINI: Poziv građanima da u što većem broju izađu na izbore
Foto: Zorana Jevtić

Protest protiv izostanka sednica

VUKADINOVIĆ, IVIĆ I VUKOMANOVIĆ U SKUPŠTINI: Poziv građanima da u što većem broju izađu na izbore

Politika -

BEOGRAD - Poslanici Poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije najavili su danas da će svakog utorka i četvrtka držati konferencije za novinare, u centralnom holu Doma Narodne skupštine, na kojima će postavljati poslanička pitanja Vladi Srbije i pozvali sve poslanike da im se pridruže.

Oni su pozvali građane Srbije da u što većem broju izađu na predsedničke izbore, a kontrolorima poručili da čuvaju svaki glas svakog građanina.

Poslanik Đorđe Vukadinović rekao je da su konferencije za novinare, koje će se održavati utorkom i četvrtkom, jedna vrsta njihovog protesta protiv “blokade, suspenzije rada Skupštine pod nesuvislim i neprihvatljivim obrazloženjem da Skupština ne treba da radi zbog političke stabilnosti, dok traje predsednička kampanja”.

Foto: Stevan Jokić/FoNet
Foto: Stevan Jokić/FoNet

Vukadinović je dodao da na ovaj način šalju poruku da se ne mire sa neprihvatljivom i nerazumnom suspenzijom rada parlamenta.

On je pitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li misli da su na odustajanje tužilaštva od istrage u slučaju pada helikoptera pre dve godine, uticale njegove izjave kada je rekao da nema elemenata za odgovornost i da niko nije kriv, a posebno njegova dva ministra.

Predsednica Poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić pitala je Vučića koliko će koštati njegova izborna kampanja, jer je, kako su oni izračunali, samo angažovanje 300 autobusa u prethodnih nekoliko dana, koji su prevozili članove i simpatizere Srpske napredne stranke, koštalo 150.000 evra.Ivić je upitala i kada će Vučić organizovati i odazvati se na TV duele sa svojim političkim protivnicima ili “kani da do kraja kampanje ide iz jednog u drugi TV studio i tamo drži monologe”.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Ivić je rekla i da nemire neće izazvati opozicija.Ona je rekla da će oni koji stalno prizivaju nemire, pucanje, krvoproliće, biti najskloniji da izazovu nemire.“To se odnosi na Aleksandra Vučića da sa svojom kamarilom izazove nemire ako ih bude bilo”, rekla je Ivić i dodala da je “vrlo ružno što Vučić stalno glumi žrtvu, a u stvari je pasivno agresivan i non-stop iz pozicije napadnutog preti svima”.

Poslanik Dijana Vukomanović je rekla da će pažljivo beležiti sve neregularnosti do kojih dođe širom Srbije tokom izbornog procesa i javno govoriti o tome.Ovo će biti teška i nefer borba, ali mi ćemo da istrajemo.Imamo veliko iskustvo i bićemo jedinstveni u odbrani svakog glasa i slobode u Srbiji, istakla je Vukomanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track