ZORANA MIHAJLOVIĆ: Vreme je da se srpsko-albanski odnosi razviju
Foto: Aleksandar Stojanović

Poseta Vučića Tirani

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Vreme je da se srpsko-albanski odnosi razviju

Politika -
Mislim da je došlo vreme da se, kada govorimo o srpsko-albanskim odnosima, ne mrštimo i ne govorimo i ne mislimo problemima, nego da prosto mislimo o planiranju i svemu onome što hoćemo zajednički da uradimo, rekla je ona novinarima u Privrednoj komori Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović je danas ocenila da je došlo vreme da se srpsko-albanski odnosi grade na partnerstvu i razvijanju zajedničkih projekata, umesto da budu izvor problema.

"Mislim da je došlo vreme da se, kada govorimo o srpsko-albanskim odnosima, ne mrštimo i ne govorimo i ne mislimo problemima, nego da prosto mislimo o planiranju i svemu onome što hoćemo zajednički da uradimo", rekla je ona novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) povodom prve posete srpskog premijera Aleksandra Vučića Tirani.

Mihajlović je istakla da predsednik Vlade Srbije, s delegacijom, sutra prvi put u istoriji međusobnih odnosa ide u Tiranu i izrazila uverenje da će poseta delegacije sa Aleksandrom Vučićem na čelu podubit partnerske odnose Srbije i Albanije.

"Naravno da postoje određena različita mišljenja Albanije i Srbije o određenim pitanjima, ali sasvim sigurno imamo jedan zajednički cilj, da budemo članice Evropske unije i da imamo životni standard evropskih demokratija", istakla je ona.

Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da će upravo zajednički infrastrukturni projekti biti jedna od tema sutrašnjeg sastanka Tirani jer, kako je istakla, "infrastrukturni projekti povezuju i ljude, i države, i region".

"Prema tome, kada jedan put treba da krene iz Albanije ka Evropi, on prolazi kroz Srbiju, a kada Srbija želi da pokaže da jeste faktor stabilnosti, onda sasvim sigurno razvija infrastrukturne projekte u celom regionu", rekla je ona i podsetila da već postoji zajednička radna grupa o infrastrukturnim projektima.

"Region može da se razvija onda kad postoji stabilnost u samom regionu", rekla je Zorana Mihajlović u PKS posle potpisivanja Protokol o saradnji u sprovođenju programa "Žene u privatnom sektoru".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track