NOVOSADSKIM PENZIONERIMA SMETA DEČJA GRAJA: Žitelji Satelita traže da se igralište premesti
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

peticija

NOVOSADSKIM PENZIONERIMA SMETA DEČJA GRAJA: Žitelji Satelita traže da se igralište premesti

Srbija -

NOVI SAD - U ime većine stanara zgrade na Satelitu, u Ulici Stevana Čalenića 4, u sredu se Komisiji Skupštine grada za predstavke i predloge obratio penzioner Miroslav Nikolić, zatraživši da nadležne službe premeste dečje igralište udaljeno svega deset metara od njihovog ulaza.

Osnovni razlog za upućivanje zahteva jeste buka koju prave deca tokom celog dana, do duboko u noć, ispod samih prozora, a zbog koje stanari nemaju mira, pogotovo oni stariji i bolesni.

foto: Beoinfo/Ilustracija

- Ne samo što imamo uobičajenu dečju galamu tokom celog dana, nego donesu loptu i udaraju je u zid zgrade i posle ponoći. To je nesnosno, da čovek prosto izludi. Nije ni humano, posebno prema starima i bolesnima - tvrdi Nikolić, napominjući da u zgradi sa 32 stana ima i starih od 90 godina.

Zbog toga su, kako je obrazložio članovima Komisije, stanari uputili peticiju nadležnima, koju su potpisala 22 stanara, a kojom je zatraženo da igralište za decu bude premešteno dalje, bar 50 metara, jer za to ima uslova.

foto: Shutterstock/Ilustracija

- Tako bi igralište ostalo, što svi želimo, samo malo dalje od ulaza, a mi bismo dobili neophodan mir i mogli bismo taj prostor ispred zgrade da pretvorimo u pravi park i mesto za odmor i osveženje, naročito u ovim vrelim danima. Ovako, moramo da sedimo zatvoreni u stanovima.

Nikolić napominje da je ispred njihove zgrade, pre nego što je 2014. godine JKP "Lisje" postavilo tobogan i po dve klackalice, ljuljaške i penjalice, bila negovana zelena površina, bez improvizovanog parkinga, kakav je napravljen ispred susedne zgrade.

Stanari su istovremeno zatražili i da im se neposredno uz kolovoz napravi i nekoliko parking-mesta za automobile, kao i da njihova ulica konačno dobije javno osvetljenje, koje nema otkako je izgrađen obližnji Bulevar kneza Miloša.

Predsednik Komisije za predstavke i predloge Marko Jovanović poručio je da će zahtev građana sa Satelita biti prosleđen Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i da bi povratna informacija o rešavanju problema trebalo da stigne najkasnije za mesec dana.

One nisu potpisale

Jedna od dve stanarke zgrade, koje nisu želele da se predstave, izjavila je, za list, da nije htela da potpiše peticiju jer voli decu, a druga je rekla da ima dvoje mališana koji treba da se igraju.

- Naravno da svi mi u zgradi volimo decu, ali igralište, još i lepše, može da se napravi na odgovarajućem mestu - poručio je Nikolić.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Z.Grumić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track