GORI I NA SUVOBORU: Požar na Maljenu opkoljen sa svih strana
Foto: Reuters/Ilustracija

Vanredna situacija u tri sela

GORI I NA SUVOBORU: Požar na Maljenu opkoljen sa svih strana

Srbija -

VALJEVO - Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Dragan Dončevski izjavio je da je požar na padinama planina Suvobor i Maljen opkoljen sa svih strana, ali da ima i dalje gorenja i da nije sasvim lokalizovan.

U gašenju učestvuju dva helikoptera MUP, a na dežurstvu će ostati i pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica i radnici Srbijašuma. Dončevski je kazao da se tokom današnjeg dana nastavlja gašenje požara.

foto: Reuters/Ilustracija

Veliki požar izbio je danas na planini Maljen, na mioničkoj strani, a lokalni mediji javljaju da je vatra zahvatila oko 50 hektara zemljišta i preti da se proširi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Mionici proglasio je vanrednu situaciju u selima Planinica, Gornji Lajkovac i Brežđe zbog šumskog požara na obroncima Suvobora i Maljena, rekao je za portal Kolubarske.rs Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije MUP.

Vojska gasila požar kod Kladova

Helikopter HT-40 Vojske Srbije iz sastava 98. vazduhoplovne brigade bio je angažovan na gašenju požara u rejonu sela Urovica, između Kladova i Negotina.

Helikopter je sinoć na područja zahvaćena požarom, koristeći protivpožarno vedro, izbacio osam vodenih bombi sa više od 16.000 litara vode.

Nakon izviđanja terena, koje su pripadnici RViPVO izvršili rano jutros, konstatovano je da ima potrebe da se gašenje požara nastavi.

Požar je izbio pre dva dana, a u akciji gašenja učestvuju vatrogasne ekipe iz Kladova, Negotina i okolnih gradova.

Helikopter je angažovan na zahtev Sektora za vanredne situacije MUP, a na osnovu odluke ministra Aleksandra Vulina o angažovanju Vojske Srbije radi pružanja pomoći u gašenju požara, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Reuters/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVI SKANDALOZNI SNIMCI VUČIĆEVE CENZURE! POSRAMLJENI RADNICI PRIZNAJU DA IM ŠEFOVI NAREĐUJU DA KRIJU KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track