NAVALA U MIONICI, SVI HOĆE ’LEBA BEZ MOTIKE: U trci za 39 odbornika čak 142 kandidata!
Foto: Dragan Kadić

vanredni lokalni izbori

NAVALA U MIONICI, SVI HOĆE ’LEBA BEZ MOTIKE: U trci za 39 odbornika čak 142 kandidata!

Srbija -

MIONICA - Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici, raspisanim za 24. decembar, za 39 odbornika kandidovala su se 142 građanina na listama četiri partije i koalicije, saopštila je Opštinska izborna komisija.

Pune liste sa po 39 kandidata imaju Srpska napredna stranka (SNS) i koalicija SPS-JS-SRS. Demokratska stranka (DS) ima 37 kandidata, a PUPS ima 27 kandidata.

Prva na listi je SNS, druga DS, treća koalicija SPS-JS-SRS, a na četvrtom mestu je PUPS. Nosilac liste naprednjaka je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, ; listu koalicije SPS-JS-SRS predvode lideri Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj, a PUPS-a predsednik te stranke Milan Krkobabić.

Listu DS predvodi Milan Gavrilović Ćićovan, koji je i kandidat za budućeg predsednika opštine. Kod naprednjaka (SNS) to je Boban Janković, Dragan Gavrilović Gaca je prvi na listi koalicije PUPS-JS-SRS, a Milorad Tomić na listi PUPS.

Za 16. decembar u Mionici je najavljen predizborni skup na kojem će učestvovati Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj, dok se dolazak Aleksandra Vučića očekuje 21. decembra.

Birački spisak zaključen je sa 11.464 imena punoletnih građana s pravom glasa, koji će 24. decembra moći da glasaju na 38 biračkih mesta.

Broj birača po birački mestima kreće se od 82 u selu Golubac do 728 na izbornom mestu Mionica 4. Po selima, najviše ih je u Popadiću 570, Dučiću 427 i Vrtiglavu 339, a najmanje u Golupcu (82) i Gunjici (85).

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragan Kadić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track