PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE "MALA PAPRIKA": Veliko priznanje za Radmila Mićkovića i Evu Radomsku
Foto: privatna arhiva

za misaoni aforizam

PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE "MALA PAPRIKA": Veliko priznanje za Radmila Mićkovića i Evu Radomsku

Srbija -

"Mala paprika" je književna nagrada koju su, za doprinos baštini aforističke misli, 2017. ustanovile Književne novine "Svitak" u Požegi.

Dosadašnji dobitnici bili su Milorad Šojić iz Požege (2017), Vladimir Šojher iz Rusije i Miki Miljuš iz Kuršumlije (2018), Snežana Marko Musinov iz Zemuna (2019) i Branka Lazić iz Užica (2020).

Odlukom žirija dobitnici "Male paprike" za 2021. godinu su: Radmilo Mićković iz Rače Kragujevačke i Eva Radomska iz Varšave.

Radmilo Mićković (Bošnjani, kod Rače Kragujevačke, 1954) piše poeziju, eseje, satirične aforizme i aforističke misli. Objavio je 25 knjiga. Živi u Rači. Dugogodišnji je saradnik "Glasa osiguranika". U svojim mislima on izražava "korektan oblik prezira" za sve ono što bi da naruši ljudsku čistotu, njegova misaonost je britka ekologija duha: "Ekologija počinje od čista obraza" - kaže.

Eva Radomska
foto: privatna arhiva

Eva Radomska (Đeržonjov, na Donjoj Žleziji u Poljskoj, 1948) je pravnik, piše poeziju, prozu, satiru i aforističke misli. Dobitnik je nagrade "Stanislav Ježi Lec" (2019). Objavila je desetak knjiga, a na srpskom jeziku, u izdanju "Svitka" (2019), izašla je njena zbirka pesama "Pesme iz prvog točenja"“. Živi u Varšavi. Nagradu "Mala paprika" dobila je za ciklus aforističkih misli "Sekundarna vrlina", misleći pri tom na starost, ali izlaz vidi u rađanju: "Porođaj - to je jedini mogući izlaz", zapisala je.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track