APEL: Nišlije, štedite vodu!
Foto: Shutterstock

Gradski štab za vanredne situacije

APEL: Nišlije, štedite vodu!

Srbija -
Građani ne bi trebalo da vodu iz gradskog vodovoda koriste za zalivanje i pranje automobila

NIŠ - Gradski štab za vanredne situacije u Nišu zatražio je danas od građana da racionalno koriste vodu iz gradskog vodovoda ukazujući da je zbog visokih temperatura moguć poremećaj u snabdevanju.

Štab navodi da je neophodno preduzeti mere za sprečavanje požara kao posedice sušnog perioda, a gradskim opštinama je naloženo da sa vodovodnim preduzećem obave neophodne radove na javnim česmama kako bi se one dovele u funkcionalno stanje.

Građani ne bi trebalo da vodu iz gradskog vodovoda koriste za zalivanje i pranje automobila, saopštavaju iz Štaba. Od građana se traži da bez preke potrebe ne izlaze u periodu od 10 do 17 časova, a ako je to nužno onda da odeću prilagode vremenskim prilikama i da uzimaju više tečnosti.

JKP "Medijana" naloženo je jutarnje i večernje polivanje ulica, staza, parkirališta, parkova i zelenih površina, a sugeriše se i učestali inspekcijski nadzor nad sprovođenjem mera zaštite i bezbednosti na radu, navode iz Štaba. Iz Hitne pomoći je rečeno da je danas do 15 časova bilo četiri kolapsa na javnim mestima, a juče je bilo osam kolapsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track