(FOTO) POMAMA ZA BOGOJAVLJENSKOM VODICOM: Popovi sa cisterni osveštavaju litre i litre!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Veliko interesovanje vernika u Jagodini i Novom Sadu

(FOTO) POMAMA ZA BOGOJAVLJENSKOM VODICOM: Popovi sa cisterni osveštavaju litre i litre!

Srbija -
U porti Saborne crkve "Svetih apostola Patra i Pavla" u Jagodini, zbog velikog interesovanja vernika za Bogojavljenskom vodicom, sveštenici su, uz sedam buradi od po 500 litara, naručili i jednu vatrogasnu cisternu sa 9.000 litara vode.

Vodu u cisterni, pošto se popeo uz pomoć vatrogasca, osveštao je sveštenik ove crkve, a zatim su je opkolili vernici sa praznim bocama.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Nekoliko poslednjih godina, sveštenici ove crkve, da bi zadovoljili vernike za Bogojavljenje zovu u pomoć vatrogasce sa vodom, rekli su danas sveštenici ove crkve.

Jagodina ima još tri crkve u gradu, u kojima je danas služena Bogojavljenska liturgija, a vernici točili Bogojavljensku vodicu, posle liturgije i mimohoda oko crkvi.

i u Novom Sadu nastala je prava pomama za svetom vodicom, pa su ispred hramova doterane cisterne Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ koje sveštenici osveštavaju.

/ #NSulice /Pop sveti vodu iz cisterne :-)

Posted by NSU-Uživo sa novosadskih ulica on Tuesday, January 19, 2016

Kako se vidi na fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama, sveštenik je ispred Saborne crkve u Novom Sadu čin osveštavanja obavio tako što je stajao na cisterni, a Novosađani su nakon toga mogli da natoče "svetu vodu" i dobiju svoj deo očišćujuće sile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track