SKANDAL POTRESA ZDRAVSTVO Pacijent tvrdi: Tukli su me i vezivali za krevet, i sve to pred doktorom!
Foto: B92 Printscreen

SKANDAL POTRESA ZDRAVSTVO Pacijent tvrdi: Tukli su me i vezivali za krevet, i sve to pred doktorom!

Srbija -

Nenad Puhača, iz Inđije, koji boluje od epilepsije i koji je nedavno, zbog epi napada, primljen u Klinički centar Vojvodine, tvrdi da ga je obezbeđenje te zdravstvene ustanove isprebijalo, na očigled dežurnog lekara. U Kliničkom centru demantuju navode svog pacijenta, a policija istražuje slučaj.

Na klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine Nenad Puhača ležao je jedan dan. Sutradan, kako tvrdi, od lekara je tražio da ga na njegovu odgovornost otpuste jer su uslovi u bolnici bili nehuamani. Međutim, kako kaže, to mu nije dozvoljeno. On tvrdi da je fizičko nasilje počelo kada je krenuo da uzima prepisanu terapiju, a sa njim u sobi u tom trenutku bili su i ljudi iz obezbeđenja.

- Samo što sam progutao terapiju počelo je. Ošišani, nabildovani muškarci i tehničari počinju da me tuku - priča Nenad i dodaje da je u tom trenutku bio prisutan i lekar koji na sve to nije imao nikakvu reakciju i koji je, kako kaže, "samo ćutao".

Foto: B92 printscreen
Foto: B92 printscreen

Nakon batina je, tvrdi, dobio dve injekcije pa ga je osoblje vezalo za krevet. Zamolio ih je da otpuste kaiševe kako bi mogao da zaspi.

- Kad god bih rekao nesto o tome jedan od njih bi prišao i iz sve snage me udario. A onda bi prišao i drugi i udario me s druge strane. Da bi me u 2 sata noću premestili u kuhinju gde su dva prozora otvorena dok je napolju temperatura bila minus 2 stepena - priča Nenad.

Foto: B92 printscreen
Foto: B92 printscreen

KCV: Nije bilo nepravilnosti u lečenju

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da su odmah sproveli hitan, vanredni, unutrašnji nadzor koji je trebao da utvrdi da li su lekari i medicinsko osoblje poštovali sve procedure.

"Nije načinjen niti jedan propust koji bi na bilo koji način bio u korelaciji sa navodima kojima nas pacijent optužuje za nesavestan i nestručan rad. Činjenica je da je reč o mladom čoveku koji se gotovo od najranijeg detinjstva nosi sa bolestima i njegova životna borba nije nimalo laka. Zaključujemo da tokom njegovog boravka na Klinici za psihijatriju KCV nisu utvrđeni propusti i nepravilnosti u lečenju", navodi se u saopštenju koje potpisuje pomoćnik direktora za zdravstvo KCV, prof. dr Edita Stokić.

I novosadska policija istražuje ovaj slučaj, a Nenad Puhača je najavio krivičnu prijavu protiv odgovornih u Kliničkom Centru Vojvodine.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track