ZABRANJENA ZA PIĆE: Voda u Rekovcu neispravna
Foto: Shutter

Hemijska analiza pokazala

ZABRANJENA ZA PIĆE: Voda u Rekovcu neispravna

Srbija -
Nalaz Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji pokazao je povećan sadržaj nitrita u vodi, zbog čega je u Rekovcu raspoređeno devet cisterni na ulicama, ispred škola, doma zdravlja i vrtića

REKOVAC - Voda iz vodovoda u Rekovcu je higijenski neispravna i zabranjena je za piće, a za pripremanje građani se već peti dan snabdevaju iz cisterni.

Nalaz Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji pokazao je povećan sadržaj nitrita u vodi, zbog čega je u Rekovcu raspoređeno devet cisterni na ulicama, ispred škola, doma zdravlja i vrtića.

U predškolskoj ustanovi "Miloje Milojević" koriste samo flaširanu vodu za piće, dok je za kuhinju i pripremu obroka obezbeđena voda u balonima.

Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević rekao je da već nekoliko dana nema ni hlora u jednoj crpnoj stanici o čemu je, takođe, obavestio nadležnu inspekciju.Sanitarni inspektor u Jagodini Dragan Tvrdišić doneo je rešenje kojim se zabranjuje upotreba vode za piće i pripremanje hrane iz vodovoda u Rekovcu "zbog zdravstvene neispravnosti".

Inspektor je zabranio upotrebu vode iz gradskog vodovoda nakon nalaza Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji, koji je 5. decembra vodu iz vodovoda u Rekovcu proglasio higijenski neispravnom.

Voda iz tog vodovoda bila je zabranjena za piće i u aprilu, tada zbog fizičko-hemijske neispravnosti kada je, takođe, utvrđen povećan sadržaj nitrita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track