ZASEDALA KG SKUPŠTINA:  Kragujevac će ubuduće imati 13 gradskih uprava
Foto: Glas Javnosti

Odbornici odlučili

ZASEDALA KG SKUPŠTINA: Kragujevac će ubuduće imati 13 gradskih uprava

Srbija -
Gradonačelnik Radomir Nikolić objasnio je da će tom odlukom zapravo biti smanjeni troškovi, jer kako je rekao, grad će sada imati 13 uprava i pet sekretarijata, a ne kao do sada tri uprave i 17 sekretarijata."Odluka ne iziskuje nove troškove", rekao je Nikolić

KRAGUJEVAC - Kragujevac će ubuduće imati 13 gradskih uprava, umesto dosadašnje tri, i 17 sekretarijata, odlučili su danas odbornici kragujevačke skupštine na redovnom zasedanju.

U obrazloženju predloga odluke istaknuto je da je njen cilj stručniji, efikasniji i racionalniji rad lokalne samouprave, ali i, kako se čulo u raspravi, da se ne događa da dva puta bude prodata jedna parcela.

Usvojenom odlukom, Kragujevac će imati uprave za finansije, investicije, imovinu, porez, urbanizam, privredu, vanprivredu, upravljanje projektima, opšte i zajedničke poslove, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, za komunlane poslove, javne nabavke i poslove gradonačelnika i gradskog veća.

Opozicione partije Zajedno za Šumadiju i DS glasale su protiv te odluke, jer kako je rekao bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, lokalna samouprava neće biti racionalizovana i za četiri puta će poskupeti rukovođenje gradom.

Odgovarajući na kritike opozicije, član gradskog veća za investicije Predrag Džajević rekao je da ne poskupljuje rad gradske uprave jer će više od 90 zaposlenih na određeno vreme otići sa tih mesta.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić objasnio je da će tom odlukom zapravo biti smanjeni troškovi, jer kako je rekao, grad će sada imati 13 uprava i pet sekretarijata, a ne kao do sada tri uprave i 17 sekretarijata."Odluka ne iziskuje nove troškove", rekao je Nikolić.

Odbornici su usvojili i odluku o otuđenju gradskog zemljišta površine više od dva hektara na kojem će se graditi zatvor u naselju Petrovac, kao i niz odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove nekoliko gradskih ustanova kulture, javnih i javno-komunalnih preduzeća, kao i odluke o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku legalizacije objekata. U nastavku sednice skupštine, posle pauze do 14 časova, pred odbornicima je i predlog odluka o imenovanjima i razresenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track