VUČIĆ SE PROŠETAO NIŠOM: Dodvoravate se narodu, evo narode para! A para nema!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Javno obraćanje premijera posle obilaska centra grada

VUČIĆ SE PROŠETAO NIŠOM: Dodvoravate se narodu, evo narode para! A para nema!

Srbija -

NIŠ - Premijer Aleksandar Vučić danas se obratio građanima posle šetnje Nišom poručivši da će Vlada Srbije dati mnogo novca za Niš, da novi gradonačelnik ima energiju, a da Niš treba da podigne lestvicu i da počne da se meri sa Beogradom i Sofijom.

Vučić je rekao i da niška gradska kasa nije u dobrom stanju kao i da je primetio da se svi politički subjekti u tom gradu dodvoravaju narodu deleći im nekakve pare: "Dodvoravate se narodu, evo narode para! A para nema!"

On je rekao i da će Vlada Srbije Nišu dati ne 200 nego 300 miliona za fasade u centru grada, ali da se te pare ne potroše uludo.

Grad Beograd ustupio je Gradu Nišu na korušćenje jedan Ikarbusov autobus, a primopredaji ispred Gradske kuće danas je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić.

Direktor Direkcije za javni gradski prevoz Beograda Uglješa Mitrović uručio je ključeve autobusa gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću.Reč je o niskopodnom Ikarbus autobusu, koji je ta firma izradila u saradnji sa Mercedesom.Kako je direktor Direkcije Mitrović rekao, reč je o autobusu najnovije generacije koji ima "wi-fi", klimu, brojače putnika, sigurnosne kamere.

"Putnici u Nišu će moći u ovom autobusu da koriste internet kao što mogu građani Beograda", rekao je Milković i podsetio da je u aprilu potpisan Protokol sa Direkcijama za prevoz Niša i Kragujevca."Drago mi je što smo uspeli da ovaj autobus damo na korisćenje Nišu, koji će služiti Nišlijma da se bolje voze, jer ovo je najkvalitetniji autobus, koji pravi domaća fabrika u saradnji sa Mercedesom", rekao je Mitrović.On je zahvalio gradonačelniku Beograda Siniši Malom i gradu koji je podržao inicijativu za ustupanje autobusa Nišu.

Direktor Direkcije zajavni prevoz Niša Saša Petronijević zahvalio je premijeru Vučiću na inicijativi, kao i gradu Beogradu, na lepom, kvalitetnom i vrednom poklonu."Ovo je novi autobus, domaće proizvodnje, niskopodan sa klimom, koji će podići kvalitet javnog prevoza. Mogu samo da se nadam da ćemo nastaviti plodnu sadanju sa Beogradom", rekao je Petronijević.

"Više novca za Niš nego za Beograd"

Država će izdvajati više novca za Niš nego za Beograd, jer želi da razvija jugoistok Srbije, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.On je naveo da vidi dobru budućnost za taj grad, ali da rukovodstvo Niša mora da drugačije da raspolaže novcem nego do sada.

Vučić je nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem rekao da se dešavalo da taj grad bude u deficitu od 50 miliona evra, što je veći deficit od republičkog.Kao primer naveo je i da je Beograd u jednom trenutku imao deficit od 100 miliona evra, a da sada ne može da ima ni 10 miliona."To su za mene neverovatne stvari. Zamolio sam da Niš na ozbiljniji način, ne dodvoravajući se građanima, kreira budžet", rekao je Vučić i objasnio da su se u prethodnih 25 godina u gradskoj kasi projekotvali prihodi kojih nije bilo, a postojali ogromni rashodi.

Premijer je podsetio da će u narednim danima biti potpisan ugovor sa Fabrikom "Leoni" za 2.200 radnika, da će vlada dovoditi investitore sa Filipina i iz Nemačke, ističući da će to grad vratiti među velike industrijske centre.Takođe, premijer je istakao da će se ulagati u IT sektor, odnosno da će se ulagati u Tehničku školu i Elektronski fakultet, kao i u izgradnju tehnološkog parka u koji će da investira vlada.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track