(FOTO) Koliko su teške najbogatije žene sveta: Upoznajte 5 opasnih milijarderki
Foto: Prfimedia

BIZNIS

(FOTO) Koliko su teške najbogatije žene sveta: Upoznajte 5 opasnih milijarderki

Zabava -

Obično se u vestima nalaze liste najboatijih muškaraca i načina na koji su došli do bogatstva. Žene, osim kao pratilje najbogatijih muškaraca, obično se ne nalaze na tim listama, piše Newsweek.rs.Evo načina da se ta nepravda ispravi.1. Kristi Volton (36,7 milijardi dolara)Kristi Volton je svoje bogatstvo dobila 2005. godine kada je nje suprug preminuo. Džon Volton je bio jedan od sinova osnivača kompanije Volmart Sema Volmarta. Inače cela familija Volmart je veoma bogata, ali je Kristi uložila deo novca i kompanju Frst Solar , čije su akcije porasle 47 odsto zbog čega se i našla na listi najbogatiji žena.2. Lilijan Betenkort (34,5 milijardi dolara)

Lilijan Betenkort je glavni akcionar komapnije Loreal. Kompaniju je pokrenuo njen otac i ona je u njoj počela da radi sa 15 godina. Pošto je nasledila kompaniju, i ona izašla na berzu, zadržala je većinski udeo u Lorealu.3. Elis Volton (34,3 milijarde dolara)

Elis Volton je kćerka Sema Voltona, osnivača Volmarta, i smatra je jednom od najvećih flantropa porodice Volton. Ne samo da je nasledila bogatstvo već je i postala značajno ime u finansijskoj industriji. Deset najbogatijih ljudi ikada: Neki od njih su imali toliko novca da je nemoguće opisati4. Žaklin Badžer Mars (20 milijardi)

Žaklin Badžer Mars je nasledica bogatstva kompanije Mars. To je najveća konditorska kompanija na svetu a Žaklina deli akcije sa dvojicom braće. Diplomirala je antropologiju i ima troje dece.5. Đina Rajnhart (17,7 milijardi dolara)

Ova Australijanka je dobila svoje bogatstvo iz rudnika gvožđa i uglja u severnom delu zemlje. Rudnike je otkrio njen otac, a ona je bogatstvo nasledila. Trenutno sa vodi sudska bitka između nje i dece oko kontrole komapnije.Pogledajte još na portalu Newsweek.rs Top deset najluksuznijih imanja na svetu: Zamislite život u kući od milijardu dolara (FOTO, VIDEO)Fakultet nije merilo uspeha: Deset uspešnih preduzetnika bez diplomeOpasne i lepe: Žene koje su preuzele primat u srpskom kriminalu11 bisera arhitekture koji iščezavaju: Sudbina ovih lepotica nije nimalo svetla (FOTO)Pare ljude kvare: Ruski mladi bogataš ponižava ljude za novac (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track