(UZNEMIRUJUĆE) GOSPOĐA JE IMALA OGROMNU IZRASLINU NA RUCI: Uzela je iglu, a onda je želatinasta masa krenula da curi na sve strane!
Foto: Printscreen YT

UŽAS!

(UZNEMIRUJUĆE) GOSPOĐA JE IMALA OGROMNU IZRASLINU NA RUCI: Uzela je iglu, a onda je želatinasta masa krenula da curi na sve strane!

Ludi svet -

Gospođa je imala izraslinu zvanu higrom na ruci, a rešila da uzme stvar u svoje ruke i iscedi ga poput bubuljice.

Reč je o obliku dobroćudne ciste koja može da se pojavi na zglobu, površini dlana ili na unutrašnjoj strani prstiju. Njena veličina obično iznosi od nekoliko milimetara do dva centimetra, a retko se javlja u većim dimenzijama. Reč je zapravo o tumoru mekog tkiva šake, koje se nalazi u kontaktu sa zglobnom kapsulom ili omotačem tetive.

Ove kvrge svakako nisu samo estetski problem, već mogu negativno da utiču na kvalitet života i prouzrokuju zdravstvene probleme. Zbog povećanja pritiska u omotačima, na određenom mestu dolazi do formiranja 'kesice' u kojoj se skuplja tečnost koja se kreće samo u smeru gangliona. Ako se uspostavi obrnuti tok ili kesica pukne, ganglion može da nestane, što se dešava kod skoro polovine pacijenata.

Osim vidljive izbočine, drugi simptomi se retko javljaju. Mogu da se pojave i bol, trnci i ograničena pokretljivost, ali lekari upozoravaju da je u težim slučajevima moguć i ozbiljniji poremećaj funkcionisanja šake. Lekari apeluju da kada je reč o ovakvom problemu, nikako ne uzimate stvar u u svoje ruke!

.(Kurir.rs, Foto: Printscreen/YT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Spust ili samoubistvo na Nijagarinim vodopadima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track