(FOTO i VIDEO) Automobile su smatrali kršem, a onda saznali da vrede 15.500.000 evra
Foto: Profimedia

PROCENA STRUČNJAKA IH IZNENADILA

(FOTO i VIDEO) Automobile su smatrali kršem, a onda saznali da vrede 15.500.000 evra

Ludi svet -
Rodžer Bailon decenijama je skupljao oldtajmere u svojoj garaži i svojoj deci ostavio bogatstvo koje nisu očekivali
1 / 7 Foto: Profimedia

Rodžer Bailon bio je strastveni kolekcionar automobila, a ono što su doživeli njegovi unuci ostaviće vas bez reči.

Skupljao je automobile od 1950. do 1970. godine, a njegov cilj je bio da ih restaurira u muzeju. Nažalost, smrt ga je sprečila da ostvari cilj.

Nakon njegove smrti, imanje je nasledio njegov sin Žak koji je prošle godine umro, a cela kolekcija pripala je Rodžerovim unučadima.

Njih nije preterano zanimala ta kolekcija, smatrali su je samo zarđalim automobilima koji su zauzimali mesto. Međutim, jednog dana su odlučili da pozovu stručnjaka kako bi procenio da li uopšte vredi nešto ova gomila krša, kako su je oni nazivali, a ono što su čuli iznenadilo ih je sve.

Stručnjaci Metju Lamor i Pjer Novikof tužno su gledali u propale automobile koji ne mogu da se restauriraju, ali kada su otvorili garažu gde su stajali očuvani primerci, nisu mogli da dođu sebi.

"Ispod gomile starih novina bio je ferari 250 GT SWB "kalifornija spajder". Ovaj model vredi milione. Reč je o izuzetno vrednom modelu koji je proizveden u samo 37 primeraka. Do njega je stajao maserati A6G 2000 "sport Frua", koji su Italijani napravili u samo tri primerka. Nismo mogli da verujemo", rekao je Lamor.

Stručnjaci su celu kolekciju procenili na 15.500.000 evra, a u kolekciji su se našli i Talbot - Lago, koji je bio u vlasništvu egipatskog kralja, ali i nekoliko vrednih Ferarija, Bugatija, Jaguara i slično.

Ova kolekcija će se u prodaji na aukciji naći od 6. februara sledeće godine.

http://www.youtube.com/watch?v=lxA5kqDwmzQ

(Deli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track