2015. JE TU: Evo šta je film "Povratak u budućnost 2" predvideo!
Foto: Printscreen

Pogledajte

2015. JE TU: Evo šta je film "Povratak u budućnost 2" predvideo!

Pop kultura -
Svi se sećamo filma "Povratak u budućnost 2", a iako je delovalo daleko, 2015. je sada tu, pa da vidimo šta su to predvideli, a šat se još nije ostvarilo

Kad su mnogi od nas još kao klinci pogledali kultni Zemeckisov SF "Povratak u Budućnost 2", 2015. delovala je tako daleko, a futurističke naprave koje smo videli u filmu delovale su izvedivo.

Međutim, kako je vreme odmicalo, autoputovi na nebu i sveprisutni leteći automobili sve manje i manje su delovali su kao nešto što bi do 2015. moglo postati deo naše svakodnevice.

Međutim, Bob Gale i Robert Zemeckis su neke stvari ipak dobro predvideli. Naravno, neke od tih stvari verovatno ne bi ni postojale da nije bilo filma, ali nema veze.

Leteći automobili, uprkos nastojanju nekih kompanija još uvek ne stvaraju gužvu iznad naših glava. Odeća koja se automatski suši takođr je daleko od stvarnosti, ali postoji niz materijala koji proces sušenja ubrzavaju.

Nike je još 2011. izbacio futurističke patike koje možemo videti na Martyju, ali tada nisu postojale Powerlace vezice. Međutim, grupa Kanađana na Kickstarteru je počela je da prikuplja novac za matsastav koji bi do kraja 2015. vezivanje cipela mogao znatno olakšati.

S druge strane, video pozivi su sveprisutni, Google Glass podseća na naočare kakve vidimo u filmu, a 3D filmovi i hologrami takođe su uobičajena pojava. Doduše, "Ralje" još uvek nemaju 19 nastavaka.

Black & Deckerovi "hidratori hrane" nisu na pomolu, faks uređaje nećete pronaći baš u svakom domu, otiskom prstiju masovno otključavamo pametne telefone, a ne vrata domova, nemamo automatske šetalice pasa, ne postoje pumpe na kojima rade roboti, Pepsi još uvek nije izbacio "Pepsi Perfect" (ali verojatno hoće), a svaka domaćica ne pretvara smeće u energiju zahvaljujući Mr. Fusionu.

Sve u svemu, "Povratak u budućnost 2" prilično je loše predvidio 2015. (što i nije bila namera), ali još uvek imamo vremena do 21. oktobra kada je Marty McFly doputovao u Hill Valley budućnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=d68yRIE9OvQ

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track