ISTNA O NAJVEĆOJ LEGENDI FILMA: Ko je zaista bio Marlon Brando? Ceo život je tražio jednu ženu...
Foto: Youtube/Printskrin

Da li ste znali?

ISTNA O NAJVEĆOJ LEGENDI FILMA: Ko je zaista bio Marlon Brando? Ceo život je tražio jednu ženu...

Pop kultura -

Iako je bio jedan od najvažnijih i najboljih glumaca u istoriji filma, privatni život Marlona Branda igrao je ključnu ulogu u stvaranju njega kao ikone.

Povodom 12. godina od njegove smrti u 80. godini života, prisetićemo se trenutaka iz njegovog burnog života koji su ga obeležili. Uvek je radio šta je hteoSlava i Holivud su mu se oduvek gadili i nije mogao da shvati kako živeti 'odsečen od realnosti' pod konstantnim svetlima reflektora. No, ipak, Brando je iskorišćavao svoju situaciju koliko god je mogao. Dobro je poznato da je na setu za vreme snimanja filma uvek radio šta je hteo. Zbog disleksije, 'bubanje ' dijaloga iz scenarija bilo mu je mrsko, pa je zahtevao da mu kartice s tekstom uvek budu u blizini kako bi s njih mogao da čita. Osim što je filmska ekipa znala da polepi ceo set s karticama, Brando je tražio da se kartice lepe i na njegove kolege.

foto: Youtube/Printskrin
foto: Youtube/Printskrin

Jedna druga devojka zapretila je da će ga ostaviti ako nastavi da se goji. Preko dana bi bio poslušan i jeo bi u razumnim količinama, a preko noći bi mu prijatelji preko ograde bacali vreće pune hamburgera iz Burger Kinga. Imao je smisao za humor kao školarac.Sa svojim kolegama zbližavao se preko zvrčki. Edvard Norton, koji je s Marlonom glumio u njegovom poslednjem filmu 'The Score', kasnije je ispričao kako je legendarni glumac voleo da "uništava" ozbiljnu atmosferu za vreme snimanja napetih scena. Dok se Robert De Niro pripremao za jednu takvu scenu, Marlon je upalio svoju igračku za ispuštanje vetrova. Džoni Dep potvrdio je Brandovu ljubav prema 'dečačkom humoru'.

- Kada sam ga pitao zašto je ispuštanje vetrova uvek tako smešno, odgovorio mi je 'zato što je to tako očigledno antisocijalno' - prepričao je Dep.

foto: Youtube/Printskrin
foto: Youtube/Printskrin

Koren njegovog golemog seksualnog apetita leži u njegovom detinjstvu, što je otkrio i u svojoj autiobiografiji. Kada mu je bilo samo četiri godine, zaljubio se u svoju spremačicu Ermi.- Tokom dana bismo se igrali, a tokom noći smo spavali zajedno. Ona je bila gola, kao i ja. Čvrsto je spavala, a ja sam gledao u njeno telo i dirao joj grudi. Privio bi se čvrsto uz nju, a nekad bi bio i na njoj - napisao je Brando. Kada ih je spremačica Ermi napustila, Marlon se osećao napuštenim i povređenim. Od tog dana, kaže, odvojio se od sveta i ceo život je proveo tražeći nju.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track