ŽIVOT STOJI, ŽIVOT IDE DALJE: Premijera za 26. rođendan Bitef teatra
Foto: Profimedia

Predstava o položaju umetnika

ŽIVOT STOJI, ŽIVOT IDE DALJE: Premijera za 26. rođendan Bitef teatra

Pop kultura -
Preispitujući aktuelne pozorišne trendove, od kojih je vodeći taj da predviđeni budžet iznosi minimum dinara, četvoro junaka komada uz opori humor postavljaju sebe pred publiku pokušavajući da pokažu kako izgleda napraviti predstavu na temu o kojoj se ne da govoriti bez knedle u grlu

BEOGRAD - Bitef teatar obeležiće večeras 26. "rođendan" premijerom predstave "Život stoji, život ide dalje", po drami Filipa Vujoševića, u režiji Jelene Bogavac.

U predstavi o položaju umetnika u osiromašenoj srpskoj tranziciji igraju Suzana Lukić, Miloš Timotijević, Aleksandar Đinđić i Slaven Došlo.

Preispitujući aktuelne pozorišne trendove, od kojih je vodeći taj da predviđeni budžet iznosi minimum dinara, četvoro junaka komada uz opori humor postavljaju sebe pred publiku pokušavajući da pokažu kako izgleda napraviti predstavu na temu o kojoj se ne da govoriti bez knedle u grlu.

Pored toga što se drama bavi položajem samostalnih umetnika, u njoj se otvaraju i lične teme koje se prvenstveno tiču gubitka - posla, kreativnosti, voljene osobe, ljudskog dostojanstva, gubitka svesti o vremenu u kojem živimo, navodi se u najavi.

Dramaturgiju potpisuje Slobodan Obradović, video Igor Marković, zvuk Vojno Dizdar, dizajn svetla Nikola Zavišić i Dragan Đurković.

Bitef teatar je otvoren 1989. godine. Nastao je kao pozorište festivala Bitef, koji je u našoj sredini uvek bio nosilac novog, avangardnog, svežeg, istraživačkog, slobodnog i društveno angažovanog.Već više od četvrt veka to je pozorište otvoreno za sve vrste scensko-izvođačkih umetnosti, kako je i opisano u osnivačkoj povelji rediteljke Mire Trailović, stvoreno da istražuje sve vrste čistih i međužanrovskih veza između osnovnih rodova - dramskih, plesnih, vizuelnih i muzičkih scenskih praksi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track