ŽIVOTNE PRIČE KOJE DODIRUJU DUŠU: Dokazi da će ljubaznost i lepa reč spasiti svet! Jer hoće!
Foto: Brightside.me

To je to!

ŽIVOTNE PRIČE KOJE DODIRUJU DUŠU: Dokazi da će ljubaznost i lepa reč spasiti svet! Jer hoće!

Zanimljivosti -
Sve što vam treba jeste ljubav...Ljubav i ljubaznost. Nijedna osoba na svetu ovome ne može da kaže "ne".

Ljubav nam pomaže da se izborimo sa najtežim bolestima, a ljubaznost da se izborimo sa najtežim životnim situacijama. Kada je nečije srce ispunjeno sa srećom i radošću, uvek postoji razlog za život!1. Ljubiteljka mačaka podelila je svoj dom sa 1.100 mačaka iz azilaLinea Latanci, žena velikog srca i velikodušne duše, počela je da brine o mačkama još od 1992. godine. Ona je veterinarka i leči mačke, a zatim pokušava da im nađe nove porodice. Godinama je sama brinula o mačkama bez ikakve finansijske pomoći. Sada ima sponzore, volontere koji održavaju ovaj projekat. Ona trenutno deli svoj dom sa preko 1.000 mačaka i svaka od njih je zdrava, dobro nahranjena i voljena.

2. Kompanija za čišćenje nudo svoje besplatne usluge za žene sa rakom.Debi Sardon, osnivač kompanije, dobila je ideju kada je jedna njena klijentkinja pozvala i rekla da mora da otkaže buduće usluge jer mora da uštedi novac za lečenje raka. Upravo toga dana, Debi je odlučila da obezbedi ženama koje se bore protiv raka besplatne usluge čišćenja. Ona veruje da na ovaj način žene mogu da se fokusiraju na svoje lečenje i ne brinu makar o izgledu kuće. Počevši od 2006. godine, kompanije je očistila preko 19.000 kuća, što ih je koštalo oko 5.5 miliona dolara.

3. Žena je povela lutalicu kući. To je promenilo život oboma.U aprilu 2015. godine, Valia Orfanidu primetila je psa lutalicu u predgrađu Atine. Pas je bio u očajnom stanju, ali devojka se nije dvoumila da mu priđe i da pomogne jadnom psu. Nije bilo lako, jer je Petra (ime psa) bolovala od mnogih bolesti i imala problem sa poverenjem u ljude. Ipak, Valia nije odustala od nje i samo nekoliko meseci kasnije, pas je bio potpuno promenjen. Pun ljubavi i zahvalan. To se zove moć ljubavi!

4. Svakoga dana ovaj čovek je kupovao kafu za beskućnika koji mu je onda "vratio".Nakon doručka u svom omiljenom kafiću, Džo Vilson se uvek zaustavljao i razgovarao sa beskućnikom, Danijelom, koji je prodavao magazine na čošku ulice. Kada je bilo hladno, Džo je kupovao Danijelu vruću šoljicu kafe. Jednog subotnjeg jutra Džo je svratio u isti kafić na doručak, kao i uvek. Ipak, tamo ga je čekalo iznenađenje jer kada je hteo da plati račun, konobarica mu je rekla da je doručak već plaćen. Ispostavilo se da je Danijel osvojio 20 funti na greb-greb srećki i odlučio da se zahvali Džou koji ga je uvek podržavao.

5. Ova žena je primila bebu slona u svoju kuću.Ova beba slon se zamalo udavila dok je pokušavala da pređe reku sa svojim krdom. Pronašli su ga rendžeri i doveli kod Roksi. Beba je dobila ime Modžo.Modžo nije ništa drugačiji od šteneta - voli da se igra, radoznao je i ono što je najbitnije, on je voljen u svom novom domu.

6. Argentinski fudbaler ostvario je san ovom dečaku!Fotografija Murtaze Ahmadija (5), postala je prava internet senzacija. Fotografija je pokazivala dečaka u ručno napravljenom dresu Lajonela Mesija, majica napravljena od plastičnih kesa. Priča o ovom dečaku postala je viralna, a video je i Mesi lično. On je odlučio da ovom mladom fanu pokloni autentični dres sa svojim autogramom, a dres je dostavio UNICEF.

7. Vatrogasac je spasao Haskija koji je propao kroz led u Bostonskoj luci.vatrogasac, Šon Kojl, bio je dovoljno hrabar da priđe Silviji, 13-godišnjem haskiju, koristeći sanke na tankom ledu. Kao rezultat, pas i njegov vlasnik su opet zajedno.

8. Student je pomogao čoveku da prođe kroz napad panike.Godfri Kuto, student iz Ontarija bio je u autobusu kada mu je odjednom čovek pod imenom Robert prišao, uzeo Godfrija za ruku i seo pored njega. Mladić se prvenstveno zbunio, ali je onda shvatio da je Robertu jednostavno potrebna pomoć. Ispostavilo se da je Robert gluv i pati od cerebralne paralize. Prepun autobus ljudi je uplašio Roberta i njemu je bila potrebna podrška kako bi prebrodio ovu stresnu situaciju.

(Brightside.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja