MASNOĆA VAS ODAJE: Mesto na telu gde imate salo govori o vašem zdravstvenom problemu!
Foto: Profimedia

Za sve postoji rešenje

MASNOĆA VAS ODAJE: Mesto na telu gde imate salo govori o vašem zdravstvenom problemu!

Žena -

Svaki tip masnoća govori o zdravlju. Iako je građa u najvećoj meri uslovljena genetikom, raspored masnoća govori više o našem zdravlju nego što mislimo.

Mesto na kom vam se kilogrami stalno nakupljaju govori o tome koji zdravstveni problem imate.

Salo na stomaku

Stomak je vaše problematično područje, a ako on izgleda debelo uzrok je najčešće stres, pokazala je studija Univerziteta Jejl. Naime, veća izloženost stresu povećava aktivnost hormona kortizola, a salo na abdomenu ima više receptora za kortizol nego bilo koje druge masnoća na telu. Rešenja: Ne treba da prenaporno vežbate. Neka vaš izbor budu joga, šetnja. Smanjiće stres i salo na stomaku. Izbegavajte beli hleb i testenine.

Jaki listovi

Ako su vam listovi gotovo jednake širine kao i bedra, a najčešće su posledica nedovoljnog odmora nogu, buđenja usred noći i nedovoljne količine dubokog sna. Rešenja: Tri sata pre odlaska u krevet izbegavajte bilo kakve oblike ugljene hidrate i šećer.

Salo na leđima

Masnoća koja se nakuplja na leđima češća je kod žena i znači da slabo varite ugljene hidrate. Rešenje: Maksimalna redukcija u prehrani i zamena belog hleba za onaj sa celim žitaricama.

Masnoća na rukama

Opuštene ruke koje primećujete pokazatelj su da su vam ruke problematično područje. Vama se nakupljaju toksini u telu. Rešenje: Odlično rešenje za eliminaciju sala na rukama je bikram joga

Naduveni obrazi

Ako imate okruglo lice, podbradak i prvi znaci debljanja vam se javljaju na licu, najverovatniji uzrok je zadržavanje vode. Rešenje: Smanjite unos alkoholnih pića i podstaknite cirkulaciju na tom području blagim kružnim pokretima nekoliko puta na dan.

Jahaći kukovi

Ako imate tanak struk i jaka bedra, za ovaj tip debljanja najodgovornija je genetika. Rešenje: Izbegavanje sojine proizvode.

Profimedia
Profimedia

(superzena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track