(FOTO) BEBA DŽIN: U Indiji rođen dečak od 5.970 grama
Foto: Profimedia

Zanimljivosti iz sveta

(FOTO) BEBA DŽIN: U Indiji rođen dečak od 5.970 grama

Žena -
Dečak koji je u indijskoj regiji Sri Ganganagar prošle srede ugledao svetlost dana, zvanično je najteža beba koja je rođena u ovoj zemlji.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comDvadesetpetogodišnja Goga Bai i njen suprug Ravindra Kumar (28) prošle nedelje postali su roditelji dečaka koji je na rođenju težio neverovatnih 5.970 grama. Ova beba džin, čije ime još uvek nije poznato javnosti, rođena je carskim rezom 30. septembra u državnoj bolnici u Radžastanu. "Nikada nisam imala priliku da vidim ovako veliko novorođenče", izjavila je doktorka Anamika Agarval, koja je, zajedno sa još tri lekara, porađala mamu Gogu."Majka je pokušala da ga rodi prirodnim putem, ali je dečak bio toliko veliki da smo ipak odlučili da porođaj završimo carskim rezom. Nakon kratkotrajnih problema sa disanjem, beba je sada dobro, kao i njegova mama koja je inače dijabetičarka i koja ima oko 100 kilograma”, objašnjava dr Anamika.Lekari pretpostavljaju da je upravo majčina bolest uzrok preterane kilaže novorođenčeta. Inače, bebe se u Indiji rađaju sa prosečnom kilažom od oko tri kilograma, a potvrđeno je da je ovaj dečak zvanično najteža beba koja je rođena u Indiji.

Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:Rođendanski video za prevremeno rođenog sina: Godinu dana neverovatne borbe za život! (VIDEO)

Indija: Beba teška kao šestogodišnja devojčica (FOTO)Savršen plan bekstva: Taktika 11-omesečne bebe ostaviće bez daha! (VIDEO)Španski rekord: Beba teška 6,2 kilograma rođena prirodnim putemEvo zbog čega muškarci plaču: Trostruko iznenađenje rasplakalo jednog budućeg tatu (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track